„Am studiat mulţi filosofi şi multe pisici. Înţelepciunea pisicilor este infinit superioară.”-Hippolyte Taine

Motanul meu, Diesel (fotografie din arhiva personală)

Astăzi, 29 Octombrie 2018, sărbătorim Ziua Pisicii. Toți cei care mă cunosc știu că sunt o mare iubitoare de pisici și fericita posesoare a unui motan pufos. Așadar, un articol despre pisici în traducerea și adaptarea mea nu ar fi putut să lipsească cu ocazia acestei zile. La Mulți Ani tuturor pisicuțelor și nu uitați să le drăgăliți zilnic (cei care le aveți)… Miau!

Felis Silvestrus Catus sau Pisica: ghemul drăgălaș de blăniță care îți va stârni neîndoielnic porniri infantile. S-a demonstrat că inteligența subiectului (a omului) este invers proporțională cu distanța (fizică) dintre el și cea mai apropiată pisică. Viața noastră, a iubitorilor de pisici, este „condusă” de Micuțele Îmblănite, care au fost considerate membre ale familiei cu mult înainte de existența impunătoarelor Piramide din Egypt.

 

Cum a apărut Ziua Pisicii?

Această zi a fost creată de  americana Colleen Paige, o ambițioasă asistentă socială care luptă pentru drepturile animalelor. Scopul acestei zile este de a atrage atenția asupra rasei pisicii domestice; aceste feline sunt foarte atașate de oameni, indiferent dacă sunt „de interior” sau „pe cont propriu”. În calitate de animale de casă, pisicile sunt foarte iubite de stăpânii lor, reprezentând sursa celor mai amuzante meme-uri de pe internet. Astfel, pufoșeniile au adus, de-a lungul timpului, bucurie în sufletele milioanelor de oameni din întreaga lume.

sursă foto: memegenerator.net

La scurt timp după implementarea Zilei PisiciiSocietatea Americană Pentru Prevenirea Cruzimii Împotriva Animalelor (organizație care susține adopția animalelor) a popularizat-o. Membrii asociației muncesc din greu pentru a atrage atenția asupra numărului de animale care trebuie să fi salvate anual. De asemenea, dezbat problema coloniilor de pisici sălbatice, încercând să găsească posibile soluții.

Cum sărbătorim Ziua Pisicii?

Drăgălindu-ne, desigur, pufoșenia preferată de-acasă! Dacă nu aveți pisică (sau poate considerați că nu aveți destule!), azi e ocazia perfectă să vă cumpărați una de care să vă îndrăgostiți iremediabil. Drag posesor de pisică, nu uita că azi ar fi indicat să-ți duci animăluțul la veterinar, în cazul în care a trecut ceva timp de la ultimul control de rutină sau, de ce nu, la „coafor”! Poate că pisicuța ta are nevoie de o… schimbare de look (dacă are blănița lungă). La urma urmei, nimic nu se compară cu a-ți răsfăța animăluțul de suflet!

sursă foto: twitter.com/perfumegenius/status/718161869458944000

Dacă nu ai avut niciodată pisici, dar  îți dorești sau vrei o surioară/un frățior pentru pisica ta, există, ca alternativă, posibilitatea de a adopta de la un adăpost pentru animale. Ține cont de faptul că puiuții sunt ușor de adoptat, așa că ai putea să optezi pentru o pisică matură sau care nu este perfect sănătoasă. În ciuda faptului că necesită o atenție deosebită, aceste feline sunt la fel de afectoase și de drăguțe, meritând să fie iubite în egală măsură cu toate celelalte pisicuțe!

 

Din păcate, sunt prea multe pisici eutanasiate în adăposturi din cauza bătrâneții… Poți ajuta la formarea unui program de sterilizare pentru pisicile fără stăpân din orașul tău. Astfel, ele nu se vor mai înmulți, iar pe cele sterilizate le poți ajuta să-și găsească o căsuță a lor, cu omuleți care să le iubească și care să le îngrijească.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să afli mai multe despre pisici, citește și Mica Felină sau de ce iubim pisicile…