„Femeia dintre lumi” sau volatila graniță dintre realitate și fantastic

Scriitoarea Cristina Lincu și-a lansat la Bookfest 2024 cea de-a patra carte sub nume propriu, volumul de povestiri aproape fantastice „Femeia dintre lumi”, prin care ne deschide ușa către lumi fascinante și necunoscute, granițele dintre realitate și fantastic fiind neclare și, de aceea, adesea încălcate. Cele 14 povestiri ale volumului te prind în mrejele lor de la primele rânduri, conducându-te spre finaluri multiple și neașteptate care îți vor schimba perspectiva asupra lumii.

Iluzia și jocul ei

Autoarea țese narațiuni ca din vis, bogate în elemente fantastice, care te fac să te întrebi dacă ceea ce citești nu este decât o iluzie sofisticată. Fiecare poveste se termină cu o revelație neașteptată, oferindu-ți o nouă cheie de interpretare și răsturnând tot ce credeai că ai înțeles.

Dezvăluirea realității

Pe măsură ce înaintăm în povestiri, fantasticul cedează treptat locul unei realități concrete, adesea dure și tulburătoare. Adevărul se dezvăluie încet, aducând explicații raționale pentru evenimentele inițial inexplicabile. Însă, uneori, chiar și după aceste clarificări, o umbră de mister rămâne, provocându-ne să ne întrebăm despre limitele cunoașterii și siguranța percepțiilor noastre.

 

O explorare a lumii interioare

Dincolo de intriga captivantă, „Femeia dintre lumi” te invită la introspecție. Cristina ne provoacă să reflectăm asupra naturii realității, limitelor cunoașterii și complexității ființei umane. Ce știm cu adevărat despre noi înșine și despre ceilalți? Cât din ceea ce percepem este real și cât este doar o proiecție a propriilor noastre frici și dorințe?

Teme universale

Povestirile abordează altfel teme cunoscute precum dragostea, prietenia, trădarea, lașitatea și moartea. Ne obligă să ne confruntăm cu propriile slăbiciuni și iluzii, dar ne reamintesc și de nevoia de miracole și de speranță care există în fiecare dintre noi.

Astfel, „Femeia dintre lumi” este o lectură captivantă și provocatoare, menită să te țină cu sufletul la gură de la început până la sfârșit. Este o carte care te va pune pe gânduri și te va face să privești lumea cu alți ochi. Dacă apreciezi literatura fantastică îmbinată cu realismul psihologic sau ești interesat de teme precum natura realității, cunoașterea de sine și complexitatea relațiilor umane, atunci această carte nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă.

„Femeia dintre lumi” a apărut la editura BookForge și poate fi achiziționată de aici. https://bookforge.ro/autori/cristina-lincu/femeia-dintre-lumi

Fragment – DRESURĂ DE PEȘTI

Cristina Lincu

”Smaraldul bulbucat, în montura alambicată de argint vechi, atârna greu între sânii mici, ca două pâinici aburinde. Pielea fetei, odată de un alb strălucitor, își schimbase nuanța după ce toată copilăria și-o petrecuse în bătaia soarelui, pe țărm. Laura abia împlinise 18 ani și încă nu ieșise din cătunul de pescari în care se născuse.

Ar fi fost mai romantic să fie țigancă. Ar fi avut ceva din misterul eroinelor de roman interbelic, se gândea Mircea privind-o cu jind, pe furiș. Ochii verzi-pește (oare o exista culoarea asta?), gura senzuală și pielea translucidă, trup puțin și proaspăt…

În capul bărbatului, admirația se învârtea precum hora ielelor nebună și se amesteca cu dorința, cu tentația fructului oprit, cu patima, cu utopia.

– Laura!

Auzindu-se strigată, fata se întoarse rapid, îi mai aruncă o ocheadă lui Mircea, căci, ca orice femeie, îi simțise văpaia ascunsă, și o luă la fugă desculță, prin nisip, cu bluza și fusta fluturând precum aripi încă nefrânte.

Tată? Unchi? Soț? Hmm, cam tânără și nevinovată pentru a fi măritată. Și totuși, chiar inocentă nu pare să fie…”

Demonul, ca animal de companie