Ziua Ciocolatei Negre cu Migdale

sursă foto: mubeenashariff.com

Dada, ați citit bine: azi, 7 noiembrie 2018, ne bucurăm și ne îndulcim de Ziua Ciocolatei Negre cu Migdale! Eu sunt o mare iubitoare de dulciuri, mai ales de ciocolată, așa că nu m-am putut abține să nu fac o traducere și o adaptare din limba engleză. Azi e liber la ciocolată neagră cu migdale, poftă bună!

Și nu uitați:

Ciocolata este hrana perfectă, la fel de nutritivă pe cât de delicioasă, un benefic restaurator al puterii epuizate.” (Justus von Liebig)

Tot ce îţi trebuie este iubirea. Dar puţină ciocolată din când în când nu strică.”(Charles M. Schulz)

În prăjitura vieţii, prietenii sunt chipsuri de ciocolată.”(Salman Rushdie)

Unele lucruri sunt doar mâncare. Dar ciocolata e ciocolată.”(Patrick Skene Catling)

sursă foto: nuts.com

Originile ciocoaltei negre cu migdale

În această zi sărbătorim îmbinarea unor gusturi deosebite: cel de ciocolată amăruie (neagră) cu cel de migdale prăjite. Această rețetă se numără printre cele mai vechi rețete de dulciuri cu ciocolată ale Angliei, reprezentând singurul desert apărut într-o carte de bucate a secolului XVIII. În paralel, sărbătorim Ziua Ciocoaltei cu Lapte și Migdale (cuz`heaven is a place on earth, nu-i așa?).

sursă foto: modernmom.com

Cum a apărut Ziua Ciocolatei Negre cu Migdale?

Această sărbătoare provine, mai degrabă, dintr-o idee de pe internet, fiind sponsorizată de National Confections Association și încurajată de oraganizații precum food.com. Acesta, de pildă, este un site care încurajează diversificarea gătitului.

Cum sărbătorim această zi?

Studiile au demonstrat că atât ciocolata neagră, cât și migdalele conțin substanțe benefice pentru organismul uman. Ciocolata amăruie cu migdale reprezintă un desert delicios, hrănitor și sănătos deopotrivă, contribuind la longetivitate. Iată modul ideal în care te poți bucura de această zi: „îmbracă” niște migdale decojite în ciocolată neagră de calitate superioară și servește-le alături de un pahar de vin roșu, în compania prietenilor tăi!

sursă foto: thehersheycompany.com

Citește și 22 septembrie: Ziua Ciocolatei Albe