„A trebuit să încetez să merg la audiții gândindu-mă O, sper că o să le plac.

Intrând acolo, a trebuit să mă gândesc că eu sunt răspunsul la problema lor.”

George Clooney (n. 6 mai 1961, Lexington, Kentucky, Statele Unite)

Celebrul actor de la Hollywood și activist pentru drepturile omului, fără să mai vorbim de „cel mai sexy bărbat din lume” declarat de People Magazine în 1997, George Clooney întruchipează un vis.

Poate că cel american.

Începuturi

Și-a început cariera ca jurnalist, și dacă ar fi continuat să urmeze pașii tatălui – jurnalistul și personalitatea TV Nick Clooney, exista o mare șansă să nu devină niciodată actorul pe care îl cunoaștem astăzi. A avut și o altă ambiție americană, a vrut să devină jucător de baseball profesionist, dar, în ciuda calificării pentru Cincinnati Reds, Clooney nu a fost niciodată recrutat.

George Clooney la 19 ani

Traiectorie

Gravity, Ocean’s Eleven, A Night in Hell, Money Monster, Good Night și Good Luck sunt filmele în care George Clooney a jucat și care au devenit cunoscute în lumea împătimiților. Cu toate astea, actorul și-a făcut un debut liniștit, chiar lipsit de strălucire, cu o serie de roluri în filme de parodie. Un bun exemplu este The Return of the Killer Tomatoes, filmul din 1988 despre un om de știință nebun care dezvoltă un proces care transformă tomatele în ucigași. George Clooney joacă rolul lui Matt, un bucătar naiv care trebuie să-l ajute pe unchiul său să salveze lumea de roșiile ucigașe… chiar amuzant.

Rolul său de doctor sexy – doctor Doug Ross din seria ER – este însă cel care îl propulsează pe culmile faimei.

Un doctor care face să-ți crească temperatura

Activism

Unul din momentele cu semnificație pentru activismul său a fost acela când, în 2012, alături de tatăl său, Clooney a fost arestat în fața ambasadei Sudanului la Washington, la protestul împotriva guvernului de la Khartoum.

„Cel de-al doilea lucru pe care trebuie să-l cerem este un lucru foarte simplu – este ca guvernul din Khartoum să înceteze uciderea la întâmplare a propriilor bărbați, femei și copii nevinovați”

Tot el a fost desemnat, în 2008, ca Mesager al Păcii Națiunilor Unite, pentru a sensibiliza eforturile de menținere a păcii în întreaga lume.

Combinație de frumusețe și creier

George Clooney este, da!, cunoscut drept unul dintre cei mai buni actori din toate timpurile, evident prin numeroasele premii pe care le-a primit – două Oscaruri pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul din „Syriana“(2006), şi un altul pentru cel mai bun film, ca producător al peliculei „Argo“ (2013), Globul de Aur pentru cel mai bun actor în ”The Descendants” -, dar el este, de asemenea, un regizor influent, cu nu mai puțin de șapte filme și seriale „în cont”.

Clooney – Oscar 2006

În prezent, el este responsabil de o nouă miniserie bazată pe romanul „Catch-22”, din 1961, al lui Joseph Heller.

Cum să îmbătrânești cu stil

(Și) pentru Clooney, îmbătrânirea grațioasă este o necesitate. Unul dintre celebrele sale citate din Revista Playboy arată punctul său de vedere despre cum preferă să arate în timp ce îmbătrânește:

„Nu îți dorești să încerci să pari mai tânăr pentru că vei arăta greșit”, a spus el. „Îți vopsesti părul, pari fals. Porți o perucă, arăți greșit. Porți machiaj pentru a ascunde lucruri, îți faci ochii, arăți rău.”

Unul din cei mai celebri burlaci din lume, George Clooney, s-a căsătorit în anul 2015, la Veneția, cu avocata britanică de origine libaneză Amal Alamuddin, cea care a fost desemnată, în 2014, cea mai fascinantă persoană din lume de către celebra prezentatoare de televiziune Barbara Walters, şi cea mai influentă femeie din Londra, potrivit unui top întocmit anual de editorii de la „Evening Standards“.

Imagine surprinsă la nuntă

Gemenii lor, Ella și Alexander, s-au născut pe 6 iunie 2017. Actorul a glumit că dorește să îi numească Casa și Amigos după Casamigos -compania sa de tequila, dar Amal a votat contra 🙂

George și Amal Clooney

Amal Clooney

Amal Clooney este avocat specializat în drepturile omului, unul dintre cei mai buni. Ea apare pe coperta revistei „Vogue“, pentru care a acordat şi un interviu, rară ocazie în care a vorbit despre relaţia cu George Clooney.

Amal Clooney – Vogue 2018

Ea povestit că l-a întâlnit în iulie 2013, cu ocazia unei cine organizate la casa lui Clooney de lângă Lacul Como, din Italia. În acea seara cei doi au făcut o conexiune, iar în următoarele luni au corespondat prin e-mailuri.

„Înainte de a-l întâlni pe George, am sperat mereu că există o dragoste care să te copleşească şi care să nu necesite analize şi decizii. Iubirea este singurul lucru din viaţă care determină fericirea şi în acelaşi timp este lucrul asupra căruia ai cel mai puţin control. Vei întâlni vreodată acea persoană? Eu aveam deja 35 de ani când l-am întâlnit pe George. Nu mai era evident că avea să mi se întâmple acest lucru. Nici măcar nu mai eram încântată de ideea de căsătorie şi de familie în absenţa iubirii“, mărturisește, plină de poezie, Amal.

foto tumblr.com

Citește și Cel mai faimos Happy Birthday