Terence Charles White, chitarist complet autodidact, a primit prima chitară cadou de la părinţi, la vârsta de zece ani. La 11 ani a auzit primele acorduri de blues. Atunci a ştiut că blues-ul lui B.B. King, Buddy Guy, Albert King şi Otis Rush se va cuibări în inima lui şi-i va marca existenţa.

Snowy White (n. 3 martie 1948, Barnstaple, Devon) este excepționalul chitarist al trupei Pink Floyd în turneul de promovare a albumului Animals, din 1977, apoi în turneul The Wall, din 1980. În cadrul turneului, White începea spectacolul cântând la bas în piesa „Sheep” şi avea câte un solo în piesele „Have a Cigar” şi “Shine On You Crazy Diamond”.

În 1979, chitaristul titular de la Thin Lizzy l-a văzut pe White cântând cu Pink Floyd la New York, în timpul turneului In The Flesh, şi l-a abordat, propunându-i să se alăture trupei sale.

Colaborarea cu aceste două trupe s-a dovedit a fi foarte complicată: invitaţia de a repeta pentru show-ul live cu The Wall al lui Pink Floyd a venit în acelaşi timp cu cea de a deveni membru permanent al lui Thin Lizzy, împreună cu care a înregistrat şi compus albumele „Chinatown”şi „Renegade”, două albume de succes ale grupului irlandez.

Legătura dintre White şi Pink Floyd s-a prelungit şi în deceniile următoare. A fost invitat de fostul basist al lui Pink Floyd, Roger Waters, să participe la o nouă interpretare a albumului “The Wall – Live In Berlin”, în 1990, lângă ruinele Zidului Berlinului, apoi în turneul “The Dark Side of the Moon Live” din iunie 2006, cântând în Europa, America de Nord, Australia, Asia şi America de Sud.

Din 2008, White a format o trupă nouă, denumită The Snowy White Blues Project.

Stilul Snowy White este curat şi liniştitor. Frazarea este discretă şi emotivă, iar solo-urile sunt tăişuri uşor-aspre de ritm, domolite cu graţie şi abilitate tehnică. Snowy White este reprezentantul de seamă al unei şcoli de blues britanic, muzicieni a căror sonoritate, tehnică şi stil combină originalitatea blues-ului cu emoţia rock-ului contemporan.

Bird of Paradise

Bird of Paradise” este single-ul de debut al lui Snowy White, de pe albumul său de debut – White Flames, lansat în 1983. Single-ul a devenit cel mai mare hit al lui White și este considerat semnătura sa.

”Saw you flying by
Flash of Turquoise Blue
I just had to try
To keep your life in view
My bird of paradise
Sweet bird of paradise”