Uneori mă gândesc că unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult în a fi adult este dreptul de a cumpăra bomboane oriunde și oricând vreau.’ –Ryan Gosling.

Ție îți plac dulciurile? Ciocolata, caramelele, acei vermișori dulci și acri, doar ca să numim câteva. Nu este nimic mai frumos decât a merge la un magazin și a alege orice îți place, și este unul dintre avantajele majore în a fi adult!

Care sunt dulciurile tale preferate, acelea care îți ridică starea de confort?

Cu atâtea posibilități de a alege, de la vata de zahăr, lemn dulce și biscuți bine rumeniți, turtă dulce și budincă este posibil să nu îți fi găsit încă dulciurile preferate. Nu este în lume nici o țară care să nu aibă felul preferat de dulciuri pe care toată lumea îl consideră ademenitor, confortabil, însuflețitor.

Istoria Zilei Bomboanelor

La începuturile secolului 13, englezii au împrumutat un cuvânt din franceză, care la rândul lor l-au adoptat din cuvântul arab: ‚Qandi’, care înseamnă ,a fi făcut din zahăr’.

pinterest.com

Kit Kat, Japonia

Mierea a fost un favorit până în cele mai vechi timpuri. Egiptenii, arabii și chinezii au folosit mierea pentru a face fructe confiate care continuă să fie populare și astăzi, inclusiv ghimbirul dulce și lunile de miere. Aceasta a ajuta, de asemenea, la conservarea și capacitatea de a stoca fructele atunci când ei călătoreau. După ce spaniolii au descoperit arborele de cacao, care a fost utilizată în America de Sud ca o băutură neîndulcită de către azteci și mayași până târziu în secolul 15, când  au început să o importe în Europa, unde a devenit repede populară. În timp ce a durat până în 1847 pentru ca prima tabletă de ciocolată să fie produsă, astăzi ea este unul dintre dulciurile preferate ale lumii.

pinterest.com

Salmiakki, Finlanda

Dropsurile au devenit populare până la începutul secolului 19, dropsurile de lămâie și mentă erau preferate. Când afacerea cu bomboane a început să prindă la începutul secolului 19 cu entuziasmul răspândit ca focul, magazinele de bomboane din Europa și America au tot apărut, iar transportul de zahăr și cacao a fost o adevărată industrie în acea perioadă. Magazinele de bomboane și industriile au răsărit în jurul ideii de a face bomboane noi și mai bune. Competiția de a găsi noi posibilități de a crea cele mai bune dulciuri încă este în vigoare, alături de companii care doresc să își mențină felul propriu de confecționare a dulciurilor secret.

Cum sărbătorești această zi?

pinterest.com

Acadele

O variantă minunată de a sărbători această zi este să petreci un timp distractiv și să încerci să faci bomboane alături de familia ta. Dacă nu te simți așa de ambițios, atunci mergi și vizitează un magazin local și fă-ți un pachet care să conțină atât bomboane noi, cât și câteva familiare pentru a-ți face ziua mai bună. Vrei să faci acest eveniment unul complet dedicat familiei? Atunci fă-i o vizită bunicii și las-o să îi învețe pe copiii tăi câteva secrete culinare în fabricarea bombonelelor și împărtășește-le cu întreaga familie! Continuă-ți cruciada dulciurilor pe tot parcursul anului căutând și încercând noi tipuri de bomboane și nu există o posibilitate mai bună de a îndulci ziua.

Eu sunt o mare devoratoare de dulciuri și, după părerea mea, viața fără dulciuri nu există. Mănânc de toate, stați linistiți, însă dulciurile pur și simplu îți pot face ziua mai bună, prin milioanele de forme haioase și colorate pe care le au, prin gustul lor unic și prin varietatea lor. Atunci când merg într-o țară străină, întotdeauna trebuie să mă opresc fie la un magazin local, fie în aeroport ca să îmi iau câteva dulciuri specifice zonei în care călătoresc sau pur și simplu dulciuri pe care nu le-aș putea găsi în România.

Anamaria Todescu