S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 8 NOIEMBRIE … CU 63 DE ANI ÎN URMĂ …

8 noiembrie 1957. Al treilea film al lui Elvis Presley, „Jailhouse Rock”, este lansat în cinematografe, la nivel național. Premiera a avut loc pe 17 octombrie mai devreme la Loews State Theatre din Memphis, Tennessee, unde Elvis a fost odată un portar.


Jailhouse Rock este un film muzical american din 1957 regizat de Richard Thorpe cu Elvis Presley, Judy Tyler, Mickey Shaughnessy, Vaughn Taylor și Jennifer Holden în rolurile principale. Adaptat de Guy Trosper dintr-o poveste scrisă de Nedrick Young, filmul urmărește un tânăr (Presley) condamnat la închisoare pentru omor, și care este îndrumat în muzică de către colegul său de celulă, care își dă seama de abilitățile sale muzicale.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 8 NOIEMBRIE … CU 49 DE ANI ÎN URMĂ …

8 noiembrie 1971. Paul McCartney organizează o petrecere la Empire Ballroom din Londra pentru a lansa oficial noul său grup, Wings. Membrii formației au fost: Paul McCartney la bas, soția sa Linda McCartney la tastaturi, bateristul Denny Seiwell și fostul chitarist Moody Blues Denny Laine. Wings s-a remarcat prin schimbările frecvente de personal, însă trio-ul principal, McCartney, Linda și Laine a rămas intact pe tot parcursul existenței grupului (1971-1981).
Discografia trupei a constat din șapte albume de studio, un album live, două albume compilaționale, 29 de single-uri și 19 videoclipuri muzicale.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 8 NOIEMBRIE … CU 48 DE ANI ÎN URMĂ …

8 noiembrie1972. Se lansează rețeaua americană de televiziune cu plată Home Box Office (HBO). HBO este un canal de televiziune prin cablu cu sediul central în New York. HBO difuzează filme cinematografice, filme de televiziune precum și seriale . HBO emite în încă 151 de țări, iar în anul 2019, a avut venituri de 1,7 miliarde dolari.
Totul a început în 1965, după ce vizionarul Charles Francis Dolan a câștigat o franciză care îi permitea construirea unei rețele de cablu în Manhattan. Noua rețea de cablu numită Sterling Manhattan Cable by Mr. Dolan a fost prima rețea urbană din Statele Unite ale Americii care avea cablul împământat.
La începutul anilor 1970, căutând surse noi de profit, lui Dolan i-a venit ideea să creeze o televiziune „curată” pentru care abonații să plătească o taxă suplimentară pentru a primi filme care să nu fie întrerupte de reclame precum și evenimente sportive. Astfel, „televiziunea curată” a devenit Home Box Office în 8 noiembrie 1972.

Citiți și Mr.Smith goes to Washington