SĀRBĀTORITUL ZILEI … 🎂🥂

Muzica este ceea ce vreau să fac, afacerea este ceea ce trebuie să fac, iar politica este ceea ce sunt nevoit să fac.” (Bob Geldof)

Robert Frederick Zenon Geldof (n. 5 octombrie 1951), este un cântăreț, autor, activist politic și actor ocazional irlandez. La sfârșitul anilor ’70, a devenit cunoscut ca solist al formației irlandeze de rock Boomtown Rats, care a dobândit popularitate în timpul mișcării punk rock. Trupa a avut câteva hituri #1 în Marea Britanie, precum ‘Rat Trap’ și ‘I Don’t Like Mondays’. Geldof a compus împreunā cu Midge Ure piesa ‘Do They Know It’s Christmas?‘, unul dintre cele mai bine vândute single-uri din toate timpurile, și a jucat în filmul ‘The Wall’ al formatiei Pink Floyd din 1982, în rolul lui Pink.

SĀRBĀTORITUL ZILEI … 🎂🥂

Cânt pentru plăcerea publicului. Ceea ce aștept de la ei nu este important, important este ceea ce ei așteaptă de la mine.” (Steve Miller)

Steven Haworth Miller (n. 5 octombrie 1943) este un chitarist, cântăreț și compozitor american, cunoscut ca lider al trupei Steve Miller Band. Și-a început cariera în blues și blues rock și a evoluat către un sunet mai orientat spre pop, la mijlocul anilor ’70 până la începutul anilor ’80, lansând single-uri și albume de succes. Miller a fost admis în Rock and Roll Hall of Fame în 2016.

”Să nu uiţi, Darie” – să nu-l uităm pe Zaharia Stancu (n. 5 octombrie 1902 -d. 5 decembrie 1974), scriitor român, autor, academician, director de teatru, jurnalist, poet şi publicist.
Fericirea e o pasăre.
Dar nu o pasăre că oricare alta
Ci o pasăre plăsmuită din pulbere de aur.
Pasărea această
Vine de undeva, de departe,
Vine și ți se așază pe umăr,
Pe umărul stâng.
Deasupra inimii
Ți se așază pasărea fericirii.”