S-A ÎNTÂMPLAT LA 28 SEPTEMBRIE ACUM 52 DE ANI … 📆

La 28 septembrie 1968, „Hey Jude” a devenit cea de-a 16-a piesă # 1 a formației Beatles.
Lansat ca single la 16 august 1968, cântecul a fost compus de Paul McCartney. „Hey Jude” a fost un hit # 1 în multe țări din întreaga lume și a devenit cel mai vândut single al anului 1968 în Marea Britanie, SUA, Australia și Canada. Discul s-a vândut în aproximativ opt milioane de exemplare și este inclus printer cele mai mari melodii din toate timpurile.

S-A NĀSCUT CU 449 DE ANI ÎN URMĀ … 🥀

„Când descriem instrumentele muzicale, ar trebui să le tratăm ca pe lucrări de artă ale meșterilor remarcabili și inteligenți care le-au creat prin muncă manuală și efort intelectual. pentru a slāvi gloria lui Dumnezeu sau de a oferi plăcere omenirii cu sunetele lor armonioase dulci.” (Michael Praetorius)

Michael Praetorius (28 septembrie 1571 – 15 februarie 1621), compozitor, organist și teoretician muzical german, s-a născut în Creuzburg, în Turingia actuală. Fiul cel mic al unui pastor luteran, a fost unul dintre cei mai versatili compozitori ai epocii sale, fiind deosebit de semnificativ în dezvoltarea formelor muzicale bazate pe imnuri protestante.

S-A ÎNTÂMPLAT CU 52 DE ANI ÎN URMĀ …

„Motown era despre muzică pentru toți oamenii – alb și negru, albastru și verde, polițiști și tâlhari.” (Berry Gordy)

28 septembrie 1972. Grupul vocal ‘The Temptations’ lansează singel-ul „Papa Was A Rollin’ Stone”. Piesa este scurtatā la 6:58 min, deoarece nu există suficient spatiu pe un disc 45 pentru a face față versiunii albumului de 11:46 min.

ASTĀZI AR FI ÎMPLINIT 82 DE ANI … 🥀

„Încă cred că întreaga mea carieră a fost întâmplătoare. Nu am urmărit-o. Simt că înșel uneori.” (Ben E. King)

Benjamin Earl King s-a născut la 28 septembrie 1938, în Henderson, Carolina de Nord. Cântăreț și producător de discuri american de soul și R&B, este cel mai bine cunoscut ca interpret și co-compozitor al piesei „Stand by Me”, un hit din Top 10 al SUA, atât în ​​1961, cât și mai târziu în 1986 (când a fost folosit ca temă pentru filmul cu același nume), un hit în Regatul Unit în 1987 și locul. 25 pe lista de melodii a secolului RIAA.
Ca membru si vocalist al grupului R&B, The Drifters, a interpretat unul dintre cele mai mari single-uri de succes la nivel mondial al grupului, „Save the Last Dance for Me”.

„The Power of Love” este o piesă co-scrisă și înregistrată de cântăreața americană Jennifer Rush (născută Heidi Stern, 28 septembrie 1960) în 1984. Versiunea originală a lui Rush, lansată în Statele Unite la sfârșitul anului 1984 și în Europa în 1985, a ajuns pe primul loc în UK Singles Chart în octombrie 1985 și a devenit cel mai vândut single al anului în acea țară. În cele din urmă, „The Power of Love” a poposit pe primul loc în Australia, Austria, Irlanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Africa de Sud și Spania, numărul trei în Elveția, Suedia și Belgia și numărul șapte în Olanda.