,,Obrăznicia este o parte a maturizării. Începe de când ești un copilandru și nu se termină niciodată.’’

Engelbert Humpderinck (Arnold George Dorsey, n. 2 mai 1936, Chennai, India) este un cântăreţ britanic de numele căruia se leagă acest hit pe care, cu siguranță, l-ați fredonat de multe ori. Nu este doar un solist apreciat, ci şi un compozitor de muzică de film, fiind cunoscut și din câteva apariţii scenice, precum cea alături de longevivul Christopher Lee.

Un clasic country înregistrat de peste 100 de artiști, „Release Me (and Let Me Love Again)” datează de la sfârșitul anilor ’40 și are o istorie destul de complicată. Originalul nu a avut parte de prea multă atenție, dar a fost remarcat de cântărețul de muzică country Jimmy Heap, care a înregistrat-o în 1953. Printre cei care au înregistrat faimoasa melodie se numără Dolly Parton, Roger Miller şi Elvis Presley.

Povestea e simplă: faimoasa piesă spune povestea unui bărbat care vrea să pună capăt relaţiei sale actuale, pentru a putea fi împreună cu o altă femeie. Conform 1000 Hits UK #1, ideea piesei i-a venit compozitorului de muzică country Eddie Miller, în timp ce se afla într-un bar din San Francisco. Auzind discuţia unui cuplu, a rămas impresionat de cuvintele soției, care i-a spus bărbatului: „Dacă m-ai lăsa să plec, nu am mai avea probleme și totul ar fi în regulă”. Iată versurile:

Please release me, let me go,
For I don’t love you anymore.
To live a lie would be a sin.
Release me and let me love again.
I have found a new love, dear.
And I will always want her near.
Her lips are warm where yours are cold.
Release me, darling, let me go.

Acesta a fost primul single înregistrat sub numele de Engelbert Humperdinck și a devenit cel mai mare hit al carierei sale. Înainte înregistrase sub aliasul Gerry Dorsey. Versiunea din 1967 a lui Humperdinck este cea mai de succes şi faimoasă versiune a piesei. Acest single a fost vândut în peste 1.365.000 de exemplare în Marea Britanie și a împiedicat ascensiunea piesei „Penny Lane / Strawberry Fields Forever” de la Beatles, aflată pe locul 1 în trending . A fost locul 1 în 9 țări și cel mai mare hit din Marea Britanie în 1967. Această melodie deține recordul pentru cea mai lungă ședere în topurile din Marea Britanie, timp de 56 de săptămâni consecutive.

Sursă: LyricFind
Compozitori: Carla Maria Williams / Jonathan Coffer
Versurile cântecului Release Me © Warner Chappell Music, Inc, Kobalt Music Publishing Ltd.
Traducere și adaptare: Bianca Jurju