”Trebuie să recunosc, în cele din urmă, îmi place să mă predau cuiva: persoanei pe care o iubesc.”

Laura Pausini (n. 16 mai 1974, Faenza, Italia)

O voce care se poate sincroniza cu orice bătaie de inimă pentru cauze ale inimii. Puternică în cele mai delicate forme, bubuind aparent liniștea și gravă în avântul unei bucurii. O femeie căreia mângâierea, înfruntarea și cântecul îi sunt, pe-o măsură, la fel de potrivite.

A câștigat peste 40 de premii în Italia și în întreaga lume, inclusiv un premiu Grammy în 2006 și o nominalizare în 2017 pentru „Simili/Similares” la categoria Cel mai bun album latin, plus trei premii și opt nominalizări la Latin Grammy. Are și calitatea de compozitor și a lansat 12 albume de studio, două „Best Ofs” și trei albume live, interpretând melodii în italiană, engleză, franceză, portugheză și spaniolă.

Dar acestea sunt doar cifre și enumerări… Ea este atât de vibrantă încât mătură cu emoția totul în cale.

Pe lângă rolul feminin de ”prizonieră liberă” a dragostei, i se armonizează si roluri de merit: a avut onoarea să i se desemneze ordinul ”Commander Order of Merit of the Italian Republic” și a fost numită ambasador mondial al Emilia Romagna, regiunea sa natală din Italia.

Iubiri stranii, fragile, prizoniere libere

(În)Semnată la Warner Music, Laura Pausini este – internațional – cea mai recunoscută cântăreață italiană. A ”împușcat” faima în 1993, când a câștigat competiția noilor artiști la Festivalul de la Sanremo cu single-ul de debut „La Solitudine”. A fost prima cântăreață italiană care a câștigat un Grammy, în 2006, când a luat acasă trofeul pentru cel mai bun album pop latin cu „Escucha”.

Cel mai recent album al său a fost lansat în toată lumea în limba engleză sub numele de Laura Xmas și în spaniolă ca Laura Navidad. Albumul a ajuns în topuri internaționale și a fost certificat Double Platinum în Italia.

Vocea Laurei s-a auzit alături de cele ale unor artiști de top italieni și internaționali: Marc Anthony, Charles Aznavour, James Blunt, Andrea Bocelli, Miguel Bosé, Michael Bublé, Ray Charles, Phil Collins, Gloria Estefan, Luis Fonsi, Josh Groban, Johnny Hallyday, Kylie Minogue și Luciano Pavarotti.

În cadrul galei Los40 Music Awards 2019 la Wizink Center Madrid – Primește premiul Golden Music Award pentru cariera sa de 25 de ani 

Poate că îmi ajunge să respir

Laura este, respiră și trăiește pentru muzică.

”Poate că era suficient să respir
doar să trag puțin aer în piept
până când voi vindeca fiecare bătaie a inimii mele
și să nu mai caut momentul potrivit pentru a pleca (nu pleca!)
deoarece acesta nu poate fi un obicei
cel care rămâne aici speră imposibilul”

Muzica are și viață de familie

Tatăl Laurei este pianist, iar la începuturi ea cânta acompaniată de către acesta. Muzicianul a avut parte de  bucuria de a cânta împreună cu Frida Lyngstad de la grupul pop suedez ABBA.

”Nu eram ambițioasă ca și copil. Tatăl meu m-a încurajat să particip la competiții și concursuri, care au devenit o parte foarte mare din viața mea. Nu eram adolescentul tipic. Am fost foarte închisă, timidă și nu hoinăream cu prietenii la discotecă. Părinții mă doreau acasă. Cântecul a devenit viața mea.”

Laura Pausini și Paolo Carta

Întâlnit în 2005, iubitul ei, producătorul muzical și chitaristul Paolo Carta este și tatăl fetiței lor Paola, născută în 2013.

Prima imagine pe care Laura a arătat-o lumii după ce a născut

 

foto tumblr.com

Citește și direct din inima lui Roy