Adrian Bărar – Cavaler al rock-ului românesc

”E clar că am făcut Cargo pentru că ne plăcea să cântăm. Voiam să cântăm, să facem ceva deosebit. Nu ne gândeam atunci să câştigăm mulţi bani, ci să facem o formaţie cu care să reuşim să ne cântăm bucuriile şi necazurile.”

Asta se întâmpla în 1985. De-atunci, Adrian Bărar și trupa Cargo au făcut-o atât de pasionat și convingător încât astăzi poartă – sunt deja 5 ani – Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler. Și le stă bine.

”Cargo este o familie. La un moment dat, unul decide ceva, altul vrea să meargă pe alt drum. Şi copiii vor să zboare la un moment dat din familie, să se realizeze eventual în străinătate. Foarte mulţi din Cargo au plecat în străinătate. Noi am făcut formaţia în vremea comunistă. Au existat multe nemulţumiri, chiar şi după Revoluţie. Nu câştigam tot timpul suficienţi bani să ne întreţinem. E firesc că unii au ales un alt drum.”

Adrian spune toate astea fără of, viața lui și a formației pe care a fondat-o a curs hotărât, oricâte meandre și piedici a întâmpinat. Nu au fost puține, suficiente însă întru devenire.

Iar când îți mai spune Cargo: Fără de tine jur, că am sa mor/ Nu mă lăsa să-mi fie dor, simți că-i ‘groasă’, că nu-i loc de întors sau joacă cu baloane de săpun, ci-i brazd-adâncă lăsată de motoarele iubirii, încălecate ‘profi’ de cei cinci supărați în negru, rockeri veniți din ”A cincea dimensiune”.

La mulți ani, Adrian Bărar! Ferm și neșovăitor. Cu Cargo încarci complet bucuriile și necazurile în muzică.

Citește și Am să te iubesc prin sms