Această promisiune menită să probeze trăinicia unei relații omenești este exprimată atât ”la nevoie” cât și în atâtea forme artistice care te fac să simți că firmamentul celest este și pentru tine.

Voi sta alături de tine! The Pretenders

I’ll Stand By You este melodia trupei rock The Pretenders formată în martie 1978 la inițiativa compozitoarei americane Chrissie Hynde – care este și vocea și chitara ritmică a formației. The Pretenders s-a născut în Hereford-Anglia din mișcarea britanică post punk și a evoluat într-o configurație de patru membri cu numeroase schimbări de componență, Chrissie Hynde rămânând însă coloana vertebrală.

Mesajul transmis este valoros prin conținut, formă de expresie și mai ales prin perpetuarea valorizării lui. Se rotunjește clar pe oricare față l-ai întoarce. Cât de emoționant, convingător poate fi când vorbele se traduc în timp real în gesturi și fapte de iubire și devotament!

Oh, why you look so sad, the tears are in your eyes,
Come on and come to me now, and don’t be ashamed to cry,
Let me see you through, ‘cause I’ve seen the dark side too.
When the night falls on you, you don’t know what to do,
Nothing you confess could make me love you less,
I’ll stand by you,
I’ll stand by you, won’t let nobody hurt you,
I’ll stand by you
So if you’re mad, get mad, don’t hold it all inside,
Come on and talk to me now.
Hey there, what you got to hide?
I get angry too, well, I’m alive like you.
When you’re standing at the cross roads,
And don’t know which path to choose,
Let me come along, ‘cause even if you’re wrong
I’ll stand by you,
I’ll stand by you, won’t let nobody hurt you,
I’ll stand by you.

Voi sta alături de tine! David Garett

I’ll Stand By You este promisiunea pe care David Garrett o sfințește pe o vioară Stradivarius.
Născut în anul 1980 la Aachen cu numele Bongartz, David este un violonist german, fiul unui jurist și  violonist german și al unei balerine americane, Dove Garrett. A primit prima vioară la vârsta de patru ani și a fost considerat un „Wunderkind” (copil minune). Astăzi este un tânăr minunat, unul dintre cei mai buni violoniști ai vremii, fiind  înregistrat în Guinness-Book ca unul dintre cei mai rapizi violoniști din lume, care a realizat un record de 13 note muzicale pe secundă în interpretarea la vioară a piesei „Zborul bondarului” de Nikolai Rimsky-Korsakov.
Dar să nu mă pierd în amănunte … da, cover-ul ”I’ll Stand By You” al lui David este încă o probă de dăruire și exprimare a fidelității, valori care-au inventat veșnicia.
”Voi sta alături de tine” înseamnă și declanșează conexiunea. E ceea ce ne susține și ne definește. În cele mai minunate moduri posibile și mai ales …imposibile.