O parte obrăznicie, două de dulci promisiuni, se adaugă încă una de farmec masculin și se amestecă într-un shaker pe roți. Rezultă un cocktail miraculos, îmbătător, sorbit cu înghițituri mici poate ține o seară întreagă, dar vâjâit dintr-una, e calea ieșirii din vis. Atenție fetelor, vine Billy Ocean!

Billy Ocean n. 21 ianuarie 1950 Fyzabad, Trinidad and Tobago

„Get Outta My Dreams, Get into My Car” este un single din 1988 al cântărețului Billy Ocean, bazat pe o linie din piesa „You are sixteen semnată Sherman Brothers (cu coveruri faimoase Johnny Burnette și  Ringo Starr).

O parte a popularității sale se datorează videoclipului care, la vremea aceea a făcut furori prin amestecul de animație cu secvențe live-action. Piesa a fost numărul unu atât în topurile americane Billboard Hot 100, cât și în cele din Hot Black Singles. S-a situat pe primul loc și în alte șapte țări, inclusiv Canada, unde a fost cel mai de succes single din 1988.

I’ll be the sun
Shining on you
Hey Cinderella
Step in your shoe
I’ll be your non-stop lover
Get it while you can
Your non-stop miracle
I’m your man

„Carribean Queen”, „When the going gets tough”, „Suddenly”, „Love is forever” şi „Get out of my dreams” sunt melodii de succes ale artistului, care l-au clasat în timp pe primele poziţii ale topurilor pop din întreaga lume.

Albumele lui Billy Ocean au înregistrat vânzări mondiale de peste 30 de milioane de exemplare. De-a lungul timpului, Billy Ocean a primit numeroase discuri de aur şi platină. Titlul piesei „Caribbean Queen”, de pe albumul „Suddenly” cu care începe perioada sa de glorie, a fost schimbat pentru diferite regiuni. Aşa se face că este cunoscută şi ca „African Queen” şi „European Queen”. Cu acest cântec, Billy Ocean a obţinut premiul Grammy în 1985.

După 15 ani de absenţă de pe scena muzicală, în anul 2008, Billy Ocean a revenit în studiouri pentru înregistrarea unui nou album, care a fost lansat un an mai târziu, „Because I Love You”. În 2010, a lansat compilaţia „The Very Best of Billy Ocean”, iar în 2013 a revenit cu un nou album, intitulat „Here you are”.

Numele real al artistului este Leslie Sebastian Charles, iar pseudonimul scenic a fost ales după numele echipei de fotbal „Ocean’s Eleven” din localitatea natală.

Foarte convingător – la 70 de ani.
La mulți ani, Billy Ocean!
(foto tumblr.com)