Farmacia de poezie  – îmi semnalează o prietenă un fapt absolut fermecător și inedit pe care îl extrag cu ghilimelele de rigoare (și încântare!) din articolul sursă:

Prima „farmacie“ de poezie din lume

„În Anglia s-a deschis recent prima farmacie din lume care prescrie poezii în loc de medicamente, iar ideea îi aparţine poetei britanice Deborah Alma, care şi-a asumat şi rolul de farmacistă.

Majoritatea celor care au vizitat prima farmacie de poezie din lume a căutat să-şi aline mai cu seamă bolile sufleteşti, dar şi stresul vieţii cotidiene.

Localizată în comitatul din vestul Angliei, Shropshire, afacerea inedită îi aparţine poetei Deborah Alma, care are şi rolul de „farmacistă“. Ea le prescrie clienţilor ei poezii în loc de pastile.”

 

farmacia de poezie

foto sursa

De la oboseală şi stres până la „inimi frânte“

„Alma mărturiseşte că-şi aranjează cărţile în mica ei farmacie în funcţie de stare, fiind de părere că poezia ajută la ameliorarea unor afecţiuni minore, de la oboseală şi stres până la „inimi frânte“, potrivit news.sky.com.

Ea ţine de asemenea ateliere de poezie şi consultaţii poetice, invitându-şi pacienţii în cabinetul de consultaţii alăturat, iar procesul este unul similar unei consultaţii reale. După o serie de întrebări legate de „afecţiunile“ cu care se confruntă pacienţii, Alma le prescrie acestora versuri „terapeutice”.“

Poetul de urgență

„Poeta a lucrat ani de zile cu oameni diagnosticaţi cu demenţă, după cum mărturiseşte, şi a putut observa cum „poezia poate schimba starea de spirit a unei persoane şi cum oamenilor le place să fie ascultaţi cu atenţie“, fiind ceea ce a inspirat-o să deschidă inedita „farmacie“.

Alma şi-a achiziţionat chiar şi o ambulanţă pe care stă scris sugestiv „Emergency Poet“.”

poetul de urgență

Ambulanţa Farmaciei de Poezie foto news.sky.com

Iată ce spune poeta, invitând doritorii în „farmacia” ei:

„Dacă doriți să vedeți gama noastră de „poemcetamol” (poezie în pastile), faceți clic pe linkul de aici… ”

Eu vă dau un singur exemplu :):

spiritul crăciunului

Remedii poetice înălțătoare de spirit.

• fără pastile amare
• fără reacții adverse
• a nu fi înghițit (cu excepții metaforice)

Flaconul conține 28 de pastile, fiecare cu un extract poetic pe hârtie în interior. Realizat manual la 36 High St, Bishops Castle.