Născut în Viena celui de al șaisprezecelea secol, VALSUL a cucerit lumea în 1, 2, 3 mișcări!, uite-așa.

Unul anume însă, cu forța unui rus și universalitatea științei sunetelor, avea să răsucească perechi, minți, coloane sonore și cariere – Second Waltz.

Imaginația și creativitatea iubitorilor acestui vals se manifestă în varii forme, una din ele fiind chiar acest clip care aduce împreună, amețitor, personaje, cărți, filme și nume ilustre…

  1. Keyra Knightely – în „Anna Karenina” /film regizat de Joe Wright, 2013
  2. Claudia Cardinale, Burt Lancaster, Alain Delon – în „Ghepardul”/ film de Luchino Visconti, 1963
  3. Audrey Hepburn – în „Război și pace”
  4. Sophie  Marceau și Sean Bean – în „Anna Karenina”/film de Maurizio Millenotti, 1997
  5. Emoția dansului mirilor

Second Waltz” – cu denumirea originală Waltz 2 – este o minunăție care face parte din suita de jazz scrisă de compozitorul rus Dmitri Shostakovich în anul 1924. Imortalitatea i se datorează în primul rând puterii emoționale specifice lui Shostakovich, un geniu controversat care a demonstrat în toată opera sa stăpânirea celor mai provocatoare forme muzicale marcate de tragism, bizar, umor și sarcasm sălbatic.

Reorchestrată în anul 1994 și inclusă pe albumul “From Holland with Love” al celebrului violonist olandez André Rieu, sub numele “Second Waltz”, piesa îl va consacra definitiv pe acesta la nivel mondial, albumul aducându-i cateva discuri de aur si platină.

Clip-ul următor este rezultatul combinației André Rieu și filmul Cinderella.

Într-un vals, în acest vals, în orice vals … suntem toți prinți și prințese.