Direcția 5, cred că știți piesa…
Măcar o dată în an, da? Mai sunt fix 49 de zile până când mergem la Revelion. Fii cum ești tu, dar surprinde-mă, ce poate fi mai simplu? Ce-și pot dori mai mult bărbații decât să se lase surprinși, dar femeia să fie ea, așa ca în prima zi? Și dacă socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă? Au mâncat, au adormit copiii? Și în căruță și în teleguță? Doamne, ce bine ar fi să se poată și așa, adică și cu picioarele pe pământ și cu sufletul în Rai!
Clișee, veți spune, dar în orice poveste există și un dram de adevăr!
Citim în Catchy.ro despre cele 10 (zece) tipuri de bărbați care se găsesc pe la noi, pe aici, în spațiul carpato-danubiano-pontic. Vă las trei dintre ele, cum scrie la carte, să nu depășim limita, apoi dați click AICI dacă vă interesează tema și le citiți pe toate, pentru că la fel de bine vă puteți face un test (nu doar ca bărbați, cât mai ales ca femei:).

”1. Tipul critic, aka perfecţionistul

Gata! L-ai întâlnit pe domnul Perfecţiune, care are succes în carieră şi o casă impecabilă. Îţi spui că acest bărbat îţi va oferi tot ce ai nevoie.

Că alături de el vei expora drumuri noi, încununate de glorie, că vei avea protecție și siguranță și că vei beneficia de prestigiul lui în fața lumii, în timp ce în intimitate te va copleși cu daruri și cu atenție și va ști să fie numai al tău. Doamne ferește de un sindrom obsesiv-compulsiv și să te trezești că îți petreci zile și nopți aranjând prosoapele la dungă – ca în filmul ăla celebru – sau, şi mai Doamne ferește, de un psihopat, și să trăiești singură cuc, chiar dacă te încăpățânezi să stai acolo pentru a-i admira succesul.

Why not: Cei mai mulţi bărbaţi sunt ambiţioşi, într-adevăr, şi obţin totul în plan profesional şi financiar. Dar unii o fac cu scopul de a compensa anumite complexe, eventual, în aceeași ordine de idei, cu scopul clar de a stârni admiraţia femeilor. Aşadar, dacă ai dat peste un bărbat perfecţionist, nu te gândi că va fi iubitul perfect. De fapt, tu ai putea fi un trofeu pentru el și, cu vremea, doar un accesoriu. Şi, ca să ai exact forma pe care şi-o doreşte el pentru a simți că ești un detaliu care i se asortează, s-ar putea să te trezeşti sub o rafală de critici şi jigniri. E bine să evaluezi cu realism situația și să te întrebi dacă ceea ce ești tu cu adevărat are vreo legătură cu atenția pe care ți-o acordă. Dacă simți că omul are o aventură auto-orientată e mai chibzuit să fugi fără a te mai uita înapoi. Nota de plată ar putea să fie mare!

2. Tipul iresponsabil, aka aventurierul

Te-a atras cu pofta lui de viaţă. E spontan şi imprevizibil, te face să simţi adrenalină şi să urci în al nouălea cer. Îţi aduce aminte de adolescența în care săreai pe geam să ajungi la discotecă, o vreme pe care o credeai demult pierdută și care, ca să vezi, nu murise în sufletul tău și se arată iar abia acum, o dată cu venirea lui. E o nebunie, un haos fascinant, , ba chiar ești dispusă să faci o grămadă de acte nechibzuite pentru a participa la diverse aventuri pe care ți le propune el sau, și mai interesant, care-ți trec ție necontenit prin minte în cel mai creativ mod imaginabil. Huuu-haaa! Totuşi, nu-ţi face planuri măreţe cu acest individ, cu excepția cazului în care ești o tipă bine înfiptă în tocurie ei, care știe să oprească o situație atunci când aceasta dă semne de alterare.

Why not: Poate poza într-un tip aventurier, care trăieşte, de fapt, de azi pe mâine, pentru că îi este teamă să îşi asume vreo responsabilitate. Sigur, vei zice, pentru că tu ești mai cu moț, el se va schimba pentru tine, dar asta puțin mai târziu, după ce consumați nebunia asta care vă face pe amândoi fericiți. Ok, frumos, trăiește aventura, dar nu face nici investiții, nici sacrificii irecuperabile. E o prostie să-i reproșezi lui mai târziu că nu era cine-l credeai, pentru că el nu e responsabil de calculele tale.

3. Tipul posesiv, aka protectorul

La început îţi oferă haina lui când ţi-e frig, te conduce de fiecare dată acasă, îţi deschide toate uşile şi îţi aduce supă când ai răcit :). Da, vorbim de un bărbat atent şi grijuliu, dar nu răsufla uşurată.

Deși acest tip de manipulare este specific feminină, sunt și unii bărbați care se asigură că sunt indispensabili înainte de a cere te miri ce nebunie. Și nebunia în cauză s-ar putea să fie izolarea. Pentru început va simți că-l enervează rău prietena ta, despre care va crede cu tărie că te învață niște lucruri îngrozitoare, că ori de câte ori vii de la ea ești schimbată și că de când umbli cu ea ai numai prostii în cap. Se va demonstra cu timpul că toți prietenii tăi bărbați te visează în patul lor și cât de proastă ai fost să nu bagi de seamă și cât de imorală, să le dai apă la moară? Maică’ta o să fie apogeul și cu greu vei putea să-l convingi că nu stă toată ziua să uneltească împotriva lui.

Why not: Dacă începe să se implice cu totul în viaţa ta, să-ţi dea indicaţii, nu sfaturi şi să reacţioneze violent când nu-i primeşti ajutorul, înseamnă că ai dat peste un tip posesiv. Fugi cât te ţin picioarele, dacă îndrăzneşte să-ţi spună că fără el nu te-ai putea descurca.

Între noi fie vorba, nu-i aşa că ţi s-a părut o dovadă de dragoste că îl interesa tot ce făceai, fiindcă nu asta vrem, atenţie maximă? Dar când tot a devenit chiar totul, când începe să se bosumfle la un “nu, mulţumesc, mă descurc şi singură!“, e deja prea mult. De aici, şi până la autoritarul inflexibil şi omniscient care îţi va controla viaţa, pasul e atât de mic încât nu e bine să mai fii prin preajmă. Şi, mind you, chiar e greu să te descotoroseşti de astfel de bărbaţi.”

Și o melodie pentru o sâmbătă seara pe care v-o dorim acea zi ”o dată în an” care să vă dea toate calculele peste cap.

Spune-mi ceva ce nu ştiu,
cere-mi ceva ce nu am
măcar o dată-n an
provoacă-mă
Fă-mi o cafea cu piper,
cheamă-mă cu nume greşit;
lasă-mi puţin mister,
provoacă-mă…
Fă cum vrei doar,
răzbună-te rar,
ajunge o zi din calendar
fă cum vrei tu,
nu spune doar nu,
fii cum eşti tu!…
Vorbeşte-ntr-o limbă haihui,
îmbracă-te-n haine zurlii,
prefă-te că eşti a lui,
îndrăgosteşte-mă
Cheltuie tot de pe card,
cumpără orice la hazard
Nu mă considera,
surprinde-mă!
Directia 5
Music: Marian Ionescu
Lyrics: Dinu Olăraşu