Putem judeca inima unui om în funcție de felul cum tratează animalele.” (Immanuel Kant)

Sunt pufoși și jucăuși, latră și sunt adorabili, și tot ce își doresc este să fie iubiți. Despre ce am putea vorbi? Așa este, despre căţeluşi! “Puppy Day” sărbătorește pe cei mai adorabili dintre prietenii noștri cu patru picioare. Nu contează rasa, toți puii sunt soluția perfectă pentru o zi mai puțin bună. 

Dacă Dumnezeu ar fi avut nevoie să fie adorat, el n-ar fi creat decât câinii. Câinele este animalul care iubeşte cel mai mult omul. Un câine înfometat, bătut, aruncat în apă de stăpânul său va reveni scheunând şi plin de dragoste.” (Rene Barjavel)

Se vor ghemui lângă tine dar… ei bine, din când în când o să-şi facă nevoile peste tot… dar sunt cățeluși! Când se apropie Ziua Cățelușului, ar fi mai bine să fii pregătit pentru distracţie, nu există nicio modalitate de a-l evita atunci când ziua este despre balonul pufos care îţi topeşte inima! 

Știi ce este magic și fantastic? Puii aduc darul iubirii fără limite și sunt absolut hotărâți să fie cei mai buni prieteni pe care i-ai avut vreodată.

 „Câinii îşi iubesc prietenii şi îşi muşcă duşmanii, spre deosebire de oameni, care sunt incapabili să simtă iubirea pură, amestecând iubirea cu ura.” (Sigmund Freud)

Lumea ar fi un loc mai bun dacă oamenii ar avea abilitatea de a iubi necondiționat asemeni unui câine.” (M.K. Clinton)

Când vii acasă de la școală sau de la muncă, tot ceea ce le pasă este că ești acasă. O zi lungă la serviciu? O mare minge fericită de puf vine să te vadă chiar la ușă, fugind să-și rupă piciorușele, gâfâind și în continuă agitație, mai de încredere decât cel mai bun partener. Ceea ce este uimitor în ceea ce privește dragostea pentru cățeluși este faptul că acesta se răspândește în întreaga lume, prin fiecare cultură și prin toate straturile sociale. Căţeii doar ne adună pe toți! 

„Cu cât ajung să-i cunosc mai bine pe oameni, cu atât mai mult tind să iubesc câinii.” (Charles de Gaulle)

Un cățeluș e un companion fără prea multe nazuri, el simte când trebuie să pleci și te va însoți necondiționat.

Câinii ni s-au dăruit cu totul. Suntem în centrul universului lor. Către noi se îndreaptă dragostea, credința și încrederea lor. Ne servesc în schimbul unor rămășițe.

Este, fără îndoială, cel mai bun târg făcut vreodată de om.” (Roger A. Caras)

Ei bine, cel mai bun mod de a sărbători ziua cățelușului este să petreci timp în compania acestor gheme vii de blană. Dacă aveți dragoste, spațiu și dorință de cățeluși în casă, atunci mergeţiadoptaţi unul. Există multe Asociații care au cățeluși ce au nevoie de dragostea ta și au fost abandonați, iar acest lucru ajută la împiedicarea crescătorilor de cățeluși să își continue comerțul ilicit. „Ziua Cățelușului” răspândeşte conștientizarea situației lor și iubirea pe care o pot aduce acasă. 

Nu există psihiatru mai bun pe lume decât un căţeluş care te linge pe faţă.” (Woodrow Wilson)

Un sfat prietenesc: nu îți lua un câine dacă nu ai timp să te ocupi de el! Iar dacă totuși o faci, nu te supăra pe modurile uneori ciudate în care îți semnalizează fie plictiseala, fie dorul de tine (asta poți citi în ochii lui).

Cea mai mare plăcere furnizată de un câine este că te face să te prostești cu el, și nu numai că nu te ceartă din cauza asta, ci se prostește și el cu tine.” (Samuel Butler)

Un os pentru un câine nu este caritate. Caritatea este osul împărțit cu un câine atunci când îți este la fel de foame ca și lui.” (Jack London)

Tot ceea ce are nevoie acest partener fidel este un bol de mâncare (de bună calitate, da? – și, nu uitați, un câine nu este coșul nostru de gunoi, unde aruncăm resturile sau alimentele expirate!!!!), o plimbare și… multă, multă iubire! Iar darul pe care ți-l înapoiază este, fără îndoială, neprețuit!

Un câine bine crescut nu încearcă nicicum să te facă să-ți împărți mâncarea cu el. El te face să te învinovățești atât de tare încât să nu te poți bucura de ea.” (Helen Thomson)

Pe final: „Femeile și pisicile fac tot ce vor, iar bărbații și câinii trebuie să se relaxeze și să se obișnuiască cu această idee.”, spunea  Robert A. Heinlein. Ouch! Asta s-ar fi putut să doară!:)

Citiți și despre Ziua animalelor de pluș