Astăzi, 28 octombrie 2018, este Ziua Iubitorilor Animalelor De Pluș.

Ziua Iubitorilor Animalelor De Pluș este o zi de sărbătoare care este celebră în fiecare an, menită dorinței de a-i acorda jucăriei tale preferate de pluș mai multă iubire și apreciere. Există o Legendă urbană care spune că Teddy Bear, unul dintre cele mai cunoscute animale de pluș din lume, a fost inventat când președintele american Theodore Roosvelt a văzut un pui de urs într-o zi la vânătoare și nu a vrut să tragă cu pușca în el.

Oriunde ai merge în zilele noastre, poți găsi plușuri de orice tip, de la Creeper-ii din Minecraft până la plușurile de dimensiuni mari, de la dinozauri la bacterii de dimensiuni mici. Unele dintre cele mai atrăgătoare jucării de pluș sunt acele gigantice drojdii, care sunt utilizate la producerea berii. Și, considerând cât de des berea este atrăgătoare, cine poate da vina pe ele?!

Istoria Zilei Iubitorilor Animalelor De Pluș

Originile acestei zile sunt vagi, dar există o Legendă urbană neconfirmată despre faptul că prima zi a acestei sărbători a apărut după ce un comerciant de colecții numit Royal Selangor a venit cu ideea unei zile, pe care a numit-o Ziua De Picnic A Urșilor De Pluș, la sfârșitul anilor 80. Celelalte animale de pluș au devenit geloase pentru că ursuleții de pluș au fost desemnați să aibă propria sărbătoare și au cerut și ele o zi doar a lor! Nu foarte mult timp după aceasta, Ziua Iubitorilor Animalelor De Pluș a luat imediat locul Zilei De Picnic A Urșilor De Pluș în popularitate.

Cum să celebrezi această zi?

Dacă ești un împătimit al jucăriilor de pluș și, indiferent de vârstă, ai o afinitate specială cu ceea ce simbolizează ele (tandrețea, liniștea unui parteneriat „de suflet”, această zi este o minunată oportunitate pentru tine ca să îi oferi iubire jucăriei tale preferate de pluș, făcând acest lucru ca un semn al solidarității cu restul lumii. Încearcă să o iei cu tine la birou, la școală sau la locul de muncă sau organizează o petrecere cu ceai pentru aceasta. Ia această zi ca să îi arăți jucăriei preferate cât de mult o iubești în tot timpul pe care l-ați petrecut împreună și ține minte- o jucărie de pluș este pentru tot restul vieții, nu doar pentru Crăciun!

Dacă simți că vrei să particularizezi experiența acestei zile, poți să mergi la un local din zona ta unde să îți creezi propria jucărie de la început până la sfârșit, cu propriile hăinuțe, accesorii și multe altele. Umple-le cu pluș cât de mult vrei, sau lasă-le mai pufoase pentru o îmbrățișare cât mai pufoasă.

În general, fetele (mai cu seamă în copilărie sau adolescență) sunt foarte fericite când primesc o jucărie de pluș de la persoana iubită, deoarece acest gest le face să se simtă în centrul atenției, iar obiectul are toate șansele să devină un fetiș care umple momentele de singurătate sau „rătăcire” specifice vârstei.

De asemenea, atunci când fetele dăruiesc unei prietene dragi, de exemplu, un ursuleț de acest gen, îl poate alege în funcție de ceea scrie pe hăinuța pe care o poate purta jucăria, a ceea ce înseamnă acea prietenă, iar acesta îi va rămâne în suflet pentru totdeauna, deoarece nu este doar un mesaj pe Instagram care, în timp, poate fi șters, ci este ceva pe care îl vei avea mereu, și când îl vei privi sau îmbrățișa, te vei gândi la persoana care ți l-a dăruit.

Articol semnat de Anamaria Todescu (traducere și adaptare).

Citiți și E timpul să vorbim despre Facebook, un articol de Monica Tonea