Secretul unei alimentații sănătoase este simplu: consumarea alimentelor adevărate.
Ce înseamnă asta?
Alimente în starea lor naturală. Din copac, de pe sol, din pământ.
Găsim Bounty în copac? Nu. Și cel mai bine ar fi să nu îl consumăm.
Evoluția înseamnă progres, ori prin alimente ce aduc boală putem vorbi de regres. De acord?
Cum trecem de barierele mentale? După ce se rezolvă traumele și abuzurile din copilărie, se trece la educație. Și aici vă pot recomanda o soluție simplă de educare: cărți.

Pentru început, vă prezint o variantă sănătoasă de desert.

Psihologie în bucătărie

Pentru biscuiții din poză aveți nevoie de:
65 gr hrișcă pe care o veți înmuia peste noapte
50 ml sirop de arțar
40 gr migdale râșnițate
1 linguriță extract de vanilie
2 linguri de apă
5 gr psyllium husk
15 gr făină de cocos
20 gr făină de ovăz
Primele 6 ingrediente se pun în blender și, după ce s-au mixat bine, se pun pe o hârtie de copt și se frământă cu restul ingredientelor. Între două hârtii de copt se întinde o foaie de cca 6mm grosime și se taie biscuiții.
Se pun la deshidrator timp de 8 ore la 46 grade, în ultimele 2 ore se pune dulceața și se lipesc.

Pentru gem: 250 gr fructe înghețate
2 linguri sirop de arțar
Vanilie naturală sau amaretto
Se lasă fructele la dezghețat în frigider, iar apoi se pun în deshidrator la 46 grade pentru 10-12 ore. Aroma este extraordinară!

Și nu uitați:

Cu toate că trăim vremuri în care suntem mai solicitați ca niciodată și am dobândit calități de multitasking pentru a putea rezolva sarcinile de zi cu zi, mintea este în continuare plictisită.

De ce?

Prezența lipsește. Nicio activitate nu are privilegiul prezenței și implicării în totalitate. Murmurul stresului de zi cu zi rulează pe fundal.
Plictiseala există, coexistă cu existența însăși.

Astfel că se formează un cerc vicios.
Stres-plictiseală-mâncare-mai mult stres-mai multă plictiseală-mai multă mâncare.

E important să existe conștientizarea acestor procese pentru a le putea rupe continuitatea.

*Deshidrator – aparat utilizat în bucătăria raw vegan, care asigură prepararea/deshidratarea legumelor, a fructelor, a alimentelor la temperaturi de max. 70 de grade, în condiții în care vitaminele și enzimele sunt păstrate în totalitate.

Pe Ada o găsiți și aici.