Cu ce rimează „bărbat”?

Neața, dragile mele colege de suferință! Între noi, fetele, fie vorba, știu exact prima rimă care v-a trecut prin minte, de aceea o să trec repede peste momentul neacademic. Bun. Așadar, să știți că și eu mai sunt încă bărbat, dar ca la meteo: adică numai pe alocuri. Ceea ce te împrietenește cu femeile, pe același criteriu în baza căruia tuturor ne plac câinii care nu mușcă.

din arhiva personală

Bărbații leagă repede prietenii. Le caută. Și le cam caută… Iar la baza relaționării dintre oameni (mai ales de tip femeie-bărbat), stă înainte de orice, un aspect fizic plăcut. Logic, mintea elevată a bărbatului acolo rămâne pentru totdeauna, motiv pentru care bărbat rimează cu… Dar bărbații nu prea sunt buni la rime, de aceea femeile îi suspectează – pe bună dreptate – de o insensibilitate pe care, din păcate, o descoperă pe parcurs. Pentru că, deși ne-am obișnuit să-i credem inferiori (ok, așa e), bărbații sunt deștepți în două situații: atunci când vor ceva (da, exact la acel ceva m-am referit), sau când conștientizează că s-ar putea să te piardă, indiferent de tipul de relație în care sunt cu tine.

De aceea, deși vă prefaceți din dorința de a supraviețui, dragile mele, bărbații agreează femeile cu obligații majore, care să fie durabile în timp. Nu detaliez, pentru că nici nu e nevoie și simt că deja v-am enervat. O parteneră prinsă în cleștii unei obligații față de care se mai și manifestă, este idealul de femeie pentru o relație. Așadar, bărbații nu sunt proști în cele două situații de mai sus, care pot fi contopite într-o aceeași milenară obsesie: aceea de a vâna pentru propriile instincte.

Și, uite-așa, textul de azi nu v-a spus nimic nou, s-a sfârșit repede și a avut și eleganța de a nu vă determina să îi puneți cafeaua în cap. Ups! Vezi? Vârsta, fir-ar ea să fie… Mereu uit de titlu…

Cu ce rimează ”Bărbat”? Da, ați văzut bine, e o majusculă. ”Bărbat” nu rimează cu ”vânat”. Bărbat rimează cu… înțelegere, atenție, sensibilitate, timp dedicat, sărutări de mâini, mângâieri, protecție și… mai ales… grijă. Dacă nu vă iese combinația aceasta de rime, ceva e în neregulă. Pentru că așa ar trebui să sune poemul…

Mă tem de nebunie și de tine,
De visul tău de-a mă iubi urgent,
De-a fi în toate cum nu se cuvine,
Elevul tău, eternul repetent,

Cel care-nvață zilnic, doar în van,
Nicicând calificat cu ”foarte bine”,
Numai să-l lași într-un același an,
În care a rămas găsit de tine,

Și de voi promova, întâmplător,
În alte lumi, visând la mult mai bine,
Tu să mă ierți, iubito, dacă mor:
Mă tem de nebunie – deci de tine!

Citiți și De ce să iubești un bărbat…