Coborâm la prima, primul film inspirațional românesc

Regizorul Tedy Necula aduce pe marile ecrane, la sfârșitul lui octombrie, un proiect îndrăzneț, propunând publicului român o peliculă atipică. Coborâm la prima este primul film de lung metraj inspirațional românesc. Acesta aduce împreună actori români din generația de aur și tineri artiști, în încercarea de a transmite un mesaj extrem de puternic despre empatie, cunoaștere și toleranță.

La numai o zi după tragedia din Colectiv, un grup de călători rămân blocați între stații, la metrou. Această întâmplare, la prima vedere neplăcută, se transformă într-un cadou imens, un prilej de a cunoaște poveștile surprinzătoare ale unor necunoscuți, de a descoperi că destinele celor din jur pot fi adevărate lecții despre acceptare, compasiune, nevoia de cunoaștere a celor din jur ca o condiție esențială a cunoașterii de sine.

Cei care la început sunt doar o mână de străini pe care întâmplarea îi aduce sub acoperișul aceluiași vagon de tren, indiferenți la poveștile vecinilor de călătorie și poate chiar judecători ai alegerilor aparente de viață ale celor din jur, ajung să-și împărtășească poate cele mai intime dintre gânduri, trăiri, dintr-o sete imensă de a fi acceptați, înțeleși, iubiți.

Lungmetrajul a călătorit deja prin lume, fiind foarte apreciat de juriile internaționale. Coborâm la prima a primit recent Trofeul IPIFF 2018 și premiul de debut în cadrul Festivalului INDIE al Producătorilor de Film Independenți, precum și Best Feature Drama 2018 @ I Will Tell Film Festival London.

Filmul are premiera în cinematografele din toată țară pe 30 octombrie.

Cu: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Victoria Cociaș, Emilian Oprea

* * *

Tedy Necula este scenarist, regizor și producător de film inspirațional.