”Dacă-ţi doreşti cu adevărat ceva, poţi face ca acel lucru să se întâmple”, spune Cher și aș adăuga că poți începe prin a crede asta. BELIEVE!

Cu acest crez – ”Believe”, CHER a ajuns departe…

… în octombrie 1998 în fruntea clasamentului vânzărilor din Marea Britanie și apoi pe o listă lungă a Numărului Unu în Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Germania, Australia, Canada, Irlanda, Scoția, Noua Zeelandă, Spania, Italia, Grecia, Norvegia, Suedia, Danemarca, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia și Olanda.

”Believe” i-a oferit lui CHER și un fotoliu în Guinness Book of World Records. Îi stă bine în el, e o regină!

Chiar dacă ea s-a îndepărtat întrucâtva de stilul pop rock de la vremea respectivă, este remarcabil faptul că, această piesă a prezentat o utilizare de pionierat a software-ului de procesare audio Auto-Tune.

A fost folosit pentru a crea o distorsiune vocală deliberată, care a devenit cunoscută sub numele de „efectul Cher”.

CHER e toată numai efect!

Modul în care CHER poate să se reinventeze și să rămână proaspătă și actuală este fabulos. Este născută în 20 mai 1946! Această femeie șterge pe jos cu anii și ne face să  credem în tinerețe fără bătrânețe.

În turneul său Here We Go Again, din 2018, făcut în scopul promovării celui de-al 26 album  – Dancing Queen, show-ul ei se încheia cu… iconicul BELIEVE.

Doar o mică recapitulare, incompletă, dar cu admirație imensă: Believe este al treilea single ca vânzări în toată lumea, al unei cântărețe, cel mai bine vândut single al Casei de discuri Warner Bros. Records și cea mai bine vândută melodie dance, peste 10 milioane de copii ale acesteia fiind vândute în toată lumea.

CHER continuă să fie un idol. Unul care crede în viață …