Bărbatul fatal, seducătorul prin excelență. Atât de sigur pe platoul de filmare, în aceeași măsură devotat femeilor care au știut să arate că sunt femei în toată puterea cuvântului. Senzualitate, pasiune, arta de a cuceri prin naturalețe și sinceritatea nedisimulată, dincolo de care se ascunde un temperament ardent, niciodată expansiv, mai degrabă echilibrat, sigur pe sine însuși. Alain Delon e departe de a fi un Casanova, dedat plăcerilor lumești până la pierderea de sine, pentru că acest lucru nu este pentru bărbații adevărați, ci pentru acei viveuri incapabili să-și controleze instinctualitatea. În iubire, profunzimea este cea care contează, și cultul pentru celălalt, în care poți descoperi noutatea în permanență. Nimic sofisticat, nimic ilegal, nimic forțat, dar nici la îndemâna hazardului, ci sentimentul că lucrurile au, dincolo de realitatea carnală, semnificații mult mai profunde și, prin urmare, autentice. Alain Delon nu este însă un teoretician al iubirii, cât un devotat al ei, ridicând-o pe un piedestal de unde poate fi privită cu adorare.

„Eu sunt foarte sigur că niciodată nu am zăpăcit femeile. Și când spun „zăpăcit”, mă refer la o acțiune conștientă, pornită de mine. Întotdeauna femeile au fost cele care au avut inițiativa.”

„Tot ce am reușit să fac în viață datorez femeilor. Am făcut toate aceste lucruri pentru ele, din dragoste față de ele, și pentru a fi cel mai grozav în fața lor.”

„Eu nu fac parte din acea categorie de oameni care consideră că fericirea este o stare permanentă. Este un lucru absolut relativ.”

„Mă iubește lumea sau nu – nu are importanță. Dar dacă nu m-ar fi iubit, mi-ar fi spus demult acest lucru și atunci nu aș mai fi valorat nimic.”

„Mi-au fost necesari 10 ani de eforturi uriașe pentru a-i face pe oameni să uite că eu nu sunt, de fapt, decât un tânăr simpatic, cu o față frumoasă. A fost o provocare dificilă, însă i-am făcut față.”

„Îmi pare rău să o spun, dar nu mai există diferenţe, nu mai este respect. Nu am nimic împotriva persoanelor gay, dar, noi, bărbaţii, suntem făcuţi pentru a iubi femeile.”

„În iubire trebuie să îndrăznim totul dacă iubim cu adevărat.”

 

Citiți și Momentul Alain Delon