Bărbatul fatal, seducătorul prin excelență.

Atât de sigur pe platoul de filmare, în aceeași măsură devotat femeilor care au știut să arate că sunt femei în toată puterea cuvântului. Senzualitate, pasiune, arta de a cuceri prin naturalețe și sinceritatea nedisimulată, dincolo de care se ascunde un temperament ardent, niciodată expansiv, mai degrabă echilibrat, sigur pe sine însuși. Alain Delon e departe de a fi un Casanova, dedat plăcerilor lumești până la pierderea de sine, pentru că acest lucru nu este pentru bărbații adevărați, ci pentru acei viveuri incapabili să-și controleze instinctualitatea. În iubire, profunzimea este cea care contează, și cultul pentru celălalt, în care poți descoperi noutatea în permanență. Nimic sofisticat, nimic ilegal, nimic forțat, dar nici la îndemâna hazardului, ci sentimentul că lucrurile au, dincolo de realitatea carnală, semnificații mult mai profunde și, prin urmare, autentice. Alain Delon nu este însă un teoretician al iubirii, cât un devotat al ei, ridicând-o pe un piedestal de unde poate fi privită cu adorare.

„Eu sunt foarte sigur că niciodată nu am zăpăcit femeile. Și când spun „zăpăcit”, mă refer la o acțiune conștientă, pornită de mine. Întotdeauna femeile au fost cele care au avut inițiativa.”

Alain Delon, cu cariera sa impresionantă și prezența sa carismatică pe ecran, nu doar că a cucerit inimile publicului, dar și a avut parte de o viață personală plină de pasiuni și iubiri tumultuoase. Frumusețea lui clasică și aura de mister l-au făcut extrem de atrăgător, iar viața sa amoroasă a fost la fel de captivantă ca și rolurile pe care le-a jucat.

Una dintre cele mai notorii și discutate relații ale sale a fost cea cu actrița austriacă Romy Schneider. Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare ale peliculei „Christine” în 1958 și povestea lor de dragoste a devenit rapid subiectul preferat al presei de scandal. Relația lor, deși intensă, a fost marcată de suișuri și coborâșuri și în cele din urmă s-a sfârșit după cinci ani, lăsând în urmă un ecou de romantism tragic, amplificat de carierele lor paralele și de moartea prematură a lui Schneider.

Citiți despre mari iubiri: Alain Delon & Romy Schneider

După despărțirea de Romy Schneider, Delon a avut o relație cu actrița franceză Nathalie Delon, cu care s-a și căsătorit în 1964. Cuplul a avut un fiu împreună, Anthony Delon, însă căsătoria lor nu a durat, terminându-se printr-un divorț în 1969.

Mai târziu, Delon a avut o legătură cu actrița și cântăreața Mireille Darc, care a fost unul dintre cele mai stabile și îndelungate parteneriate ale sale, durând aproape 15 ani. Relația lor a fost mult timp văzută ca una dintre colaborările artistice și personale cele mai frumoase din cinema-ul francez, deși nu s-au căsătorit niciodată.

Pe lângă aceste relații binecunoscute, Delon a fost legat și de alte personalități din lumea filmului și a divertismentului, fiecare dintre aceste relații contribuind la imaginea sa de playboy și la misticul care îl înconjoară. Dincolo de zvonuri și speculații, Alain Delon a rămas o figură enigmatică, atât pe ecran cât și în viața reală, și este adesea amintit pentru iubirile sale pline de pasiune, care au fost aproape la fel de dramatice și captivante ca rolurile pe care le-a interpretat.

„Tot ce am reușit să fac în viață datorez femeilor. Am făcut toate aceste lucruri pentru ele, din dragoste față de ele, și pentru a fi cel mai grozav în fața lor.”

„Eu nu fac parte din acea categorie de oameni care consideră că fericirea este o stare permanentă. Este un lucru absolut relativ.”

„Mă iubește lumea sau nu – nu are importanță. Dar dacă nu m-ar fi iubit, mi-ar fi spus demult acest lucru și atunci nu aș mai fi valorat nimic.”

„Mi-au fost necesari 10 ani de eforturi uriașe pentru a-i face pe oameni să uite că eu nu sunt, de fapt, decât un tânăr simpatic, cu o față frumoasă. A fost o provocare dificilă, însă i-am făcut față.”

Citiți și despre Viața și iubirile lui Alain Delon

„Îmi pare rău să o spun, dar nu mai există diferenţe, nu mai este respect. Nu am nimic împotriva persoanelor gay, dar, noi, bărbaţii, suntem făcuţi pentru a iubi femeile.”

„În iubire trebuie să îndrăznim totul dacă iubim cu adevărat.”

„Viața nu îmi mai oferă mare lucru. Am cunoscut totul, am văzut totul. Dar, mai ales, urăsc această epocă, îmi vine sa vomit (…) Totul este fals, totul este ipocrit. Nu mai există respect, cuvântul dat. Nu contează decât banii. Toată ziua auzim vorbind de crime. Știu că voi părăsi această lume fără regrete”, afirma el recent…

 

Citiți și Momentul Alain Delon