Aproape Înger, un spectacol pe notele dragostei la Sibiu Jazz Festival.  Ralù Stoica și Alex Tomaselli o întrevedere cu iubitorii de jazz

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu la  spectacolul de teatru-jazz „Aproape Înger”, în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

Acțiunea se desfășoară într-o manieră atemporală, respectiv decuplată de orice reper temporal, dar cu intenția de a dilata fiecare moment, acompaniat de muzică.

Doi actori și doi muzicieni se întâlnesc în scena pentru a da forma și sunet unui text în care el și ea își vorbesc fără reguli, dintr-o perspectiva inedită. O lecție deschisă despre ceea ce nu se aude și nu se vede între el și ea. Un spectacol ce nu respectă prea multe reguli, pentru că nu se bazează pe ele și încearcă să ofere o privire diferită într-o situație obișnuită.

Foto: Mihai Trofin

Abia aștept să mă întâlnesc cu publicul și iubitorii de jazz, cu întreaga comunitate de jazz care cultivă și inspiră festivaluri asemeni, Sibiu Jazz Festival. Aproape Înger completează și îmbogățește această comunitate care, permanent, resimte nevoia de a explora muzica.

Latura educativă a festivalului este un aspect ce ar fi bine să-l valorificăm cât mai mult în societatea românească care are nevoie de frumos, de ideal și, în special, de muzică”, explică Ralù Stoica.

”Muzica este o expresie a idealului, o formă condensată a transcendenței, dacă privim cu atenție fenomenul esențelor.

Jazzul dinamizează acest fenomen complex și ne oferă nouă, artiștilor, un prilej neobosit să croșetăm noi și noi arabescuri în artă.

 Aproape Înger vine la pachet cu muzica lumii dinăuntrul cuplului, acolo unde vulcanii sufletești ajung la maturitate nevăzuți de aproape nimeni. Muzica poate uneori spune ceea ce cuvântul nu izbutește să aducă pe scenă ”, consideră Alex Tomaselli.

Foto: Mihai Trofin

Detalii despre spectacol și bilete se găsesc pe site-ul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.

Foto: Mihai Trofin

”Aproape Înger” este o căutare a muzicii create de noi din care seva dragostei se manifestă ca cea mai puternică forță din univers. Și această forță nu poate fi scoasă la iveală decât printr-un conflict care pleacă din interior și exterior, oferind publicul experiența unei întâlniri banale cu sine ce promite schimbarea ”decorului” interior.

Distribuție:

EL: Alexandru Pribeagu

EA: Lorena Zăbrăuțanu

Muzică și voce:

Ralù Stoica

Alex Tomaselli

Creatorul conceptului:

Andrei Slăvuțeanu

Regia și adaptarea după textul lui Andrei Slăvuțeanu: Alexandru Pribeagu

Persoană de contact:

 Alexandru Filimon, responsabil Comunicare și PR

 filimon.dumitru-alexandru@fspub.unibuc.ro

telefon: 0766 703 909 

Sibiu Jazz Festival. Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție.