CELE 12 TRUCURI care ne mențin mereu frumoase, prezentate de Dr. Adina Alberts. 
1️⃣ Tratamentul ridurilor trebuie început din timp pentru că altfel se agravează problema și se complică tratamentul. Tratamentul incipient al acestora se poate face și acasă, ușor, gratis, în timpul nopții, într-un mod banal. Se utilizează benzi de leucoplast pentru a ține peste noapte, pielea cu predispoziție la ridare, destinsă.
2️⃣Tot noaptea se poate utiliza garmentul de zonă cervicală și mandibulară, care previne apariția ptozei faciale.
3️⃣ Machiajul doamnelor de peste 45 de ani trebuie să fie extrem de soft. Utilizarea unei pudre bune, a unui rimel negru sau maro, a unui contur de buze în nuanțe de bej și a unui gloss de calitate, este suficient. Puteți jongla ușor cu tonurile de pudră pe care le folosiți pe zone diferite, astfel încât să estompați diversele imperfecțiuni, dar nu încărcați pielea. Fără fond de ten, fără buze stridente, fără gene false la machiajul de zi. La această vârstă, pericolul de a depăși linia ridicolului este foarte mare.
4️⃣ Pielea trebuie să fie mereu foarte curată, și stimulată prin utilizarea unui prosopel cu apă caldă cu care se fricționează ușor pielea feței, a gâtului și a decolteului, zilnic, dimineața și seara, câte 5 minute. În acest mod se activează circulația, tenul se detoxifică, se descuamează, se hidratează și se oxigenează. Puteți să puneți în apa pe care o utilizați ca să înmuiați prosopelul, 1/4 dintr-o tabletă de vitamina C efervescentă. Sau câteva picături de lămâie.
5️⃣ Nu utilizați niciodată pe ten, cremă. Ci doar loțiuni de tipul emulsiei. Și utilizați cât mai des măștile de față adecvate tipului de ten pe care îl aveți. Aveți în vedere mereu ca pilozitatea în exces să fie îndepărtată, fie ea facială, inghinală, gambieră sau de pe brațe. Există varianta epilării laser/IPL care este eficientă și foarte ușor de aplicat.
6️⃣ Dacă mai este nevoie… Nu umblați cu oja sărită. Unghiile fără ojă sunt de 100 de ori mai frumoase decât cele cu oja învechită și sărită. Și de 1000 de ori mai frumoase decât cele făcute cu gel, care adesea sunt fie prea lungi, fie prea groase. Și se vede „din avion” cât sunt de nenaturale. La 45+ se poartă NATURALUL!
7️⃣ Renunțați la nuanțe de păr bine definite. De exemplu la peste 45 de ani, unei femei nu îi va sta prea bine nici cu o nuanță de păr spre negru, dar nici cu vreun blond spălăcit. Alegeți coafuri cu firul mai scurt, în nuanțe de maro/șaten/castaniu șuvițat. Și, OBLIGATORIU, valabil pentru orice vârstă, indiferent de nuanța de păr aleasă, să nu vi se vadă rădăcina nevopsită. Este odios. Dacă nu ați avut timp să ajungeți la salon, utilizați sprayurile din comerț care vă colorează instant rădăcina părului.

Dr. Adina Alberts

8️⃣ Zilele în care faceți sport să le alternați cu perioade de fasting de măcar 24 de ore. Adică sport, marțea și joia. Și fasting luni, miercuri și vineri. Asta până ajungeți la masa corporală ideală care este, de fapt, limita inferioară a intervalului pe care îl găsiți în tabelele medicale. Adică, eu la 1,79 m, și ani 50+, am 63 kg deși tabelul îmi spune că aș putea avea oricât între 64 și 83 de kg. Acolo, la acea limită inferioară este sănătatea ta la limita superioară. Apoi puteți să țineți post o dată pe săptămână pentru beneficiile autofagiei despre care v-am povestit anterior.
În weekenduri trebuie să simțim libertatea în orice, relaxare, somn din abundență, timp de calitate cu familia și cu prietenii.
9️⃣ Crema termoactivă aplicată măcar de 2 ori pe săptămână, de la mijloc în jos, abdomen, coapse, șolduri, gambe, și pe brațe dacă este nevoie, și după ce ați masat bine și crema a intrat în piele, puneți pantaloni de neopren până la glezne. Făceți-vă treburile gospodărești în această costumație. Veți vedea cum dispar treptat „problemele adipoase” localizate.
🔟 În fiecare dimineață, pe stomacul gol, beau un pahar mare de apă plată la temperatura camerei. Mai stau 10 minute și mai vreau unul. Simt cum apa aceasta ajunge efectiv la fiecare celulă. Încercați și voi!
1️⃣1️⃣ O zi pe săptămână trebuie să fie DOAR A TA. Fă ceea ce-ți place, ceea ce te relaxează, ceea ce te încarcă.
1️⃣2️⃣ Fii mereu activă, propune-ți mereu ceva. Setează-ți obiective pe termen scurt și lung. Căută mijloacele de a le atinge. Munca te înnobilează. Activitatea permanentă te ține vie și îți prelungește viața.
Nu bârfi! Nu pizmui! Ajută-ți aproapele prin tot ceea ce întreprinzi. În acest fel frumusețea nu te va părăsi niciodată.
Pe Dr. Adina Alberts o puteți găsi aici, pentru articole interesante.