Ascultă. El poate fi oricine. Poate lua orice formă și orice conținut. Cu atitudinea, parfumul și eu-ul acordate perfect. Poate fi Beethoven, Eros Ramazotti, Schubert, Queen, Vivaldi, Beatles, AC/DC, Whitney Houston, Carlos Gardel, Guns n’ Roses, Bach, Beyoncé, Vaya con Dios, Chopin, Paganini … și numai Dumnezeu mai știe cine. Pentru că este creația lui.

Interpretarea Listen a lui David nu are răzvrătirea din piesa originală, ci e mai curând celestă. Dacă închizi ochii vezi un înger, e drept că unul îndrăgostit și un pic, nu tare, nervos 🙂

Astăzi –Beyoncé

Listen

Un imperativ pasionat, cu nerv feminin, care poruncește în sfârșit, ajuns la capătul răbdării și al iubirii.

Când îndelung nu ești ascultat, te ridici și pleci, urmându-ți – cu neclintirea construită doar de suferință – vocea interioară.

Piesa a fost extrasă pe disc single și lansată pentru a crește popularitatea filmului Dreamgirls și a coloanei sale sonore, iar potrivit Billboard, Beyoncé oferă în «Listen» interpretarea definitorie a întregii sale cariere.

Ascultă
Cântecul inimi mele
O melodie începută ce nu o pot termina
Ascultă
Sunetul din adâncul inimii
Este doar începutul descătușării
A venit timpul
Ca visele mele să fie auzite
Ele nu vor fi puse de o parte sau schimbate
In ale tale, doar pentru că tu nu asculți …

Listen” – scrisă de Beyoncé, Henry Krieger, Scott Cutler – a fost nominalizată pentru cea mai bună melodie originală de către International Press Academy Satellite Award în 2006, și în 2007 la Golden Globe Awards și Academy Awards.