Vă spun drept, unele femei sunt grozave! Nu e doar părerea mea, dar asta nu înseamnă că trebuie să mă credeți. De fapt, o femeie grozavă/ minunată/ awesome etc, înseamnă altceva pentru fiecare. Voi dedica acest articol câtorva dintre cele mai celebre și mai frumoase femei din lume. Pe mine nu m-au cucerit iremediabil și irevocabil toate doamnele pe care urmează să le (re)vedeți și (re)citiți (vă veți da seama, în cele ce urmează, la ce mă refer), dar cu siguranță o apreciez pe fiecare în parte pentru ceva anume, iar pentru câteva am toată admirația, considerându-le grozave de-a binelea. În acest context și din respect pentru preferințele fiecăruia, nu am să le numesc, însă am să vă spun, pe scurt, cum văd eu o femeie grozavă…

În viziunea mea, o femeie grozavă are curajul de a sparge tiparele, dar are simțul ridicolului.

O femeie grozavă spune ce gândește atunci când e momentul și înțelege că marile compromisuri nu sunt pentru ea; atunci când este cazul, își poartă singurătatea cu grație, înțelegând că e o soluție mai bună decât singurătatea-n doi.

Cel mai mare atu al unei femei grozave este capacitatea de a ierta cele mai urâte josnicii care i s-au făcut, fără însă a permite să fie călcată din nou în picioare (pentru că, să fim sinceri, majoritatea nu știm și nu putem să iertăm).

O femeie grozavă va fi empatică, nu se va sfii să ofere o mână de ajutor atunci când poate, dar nici nu va aștepta ceva în schimb. Ea știe că perfecțiunea nu există și nici nu încearcă să fie perfectă, dar încearcă să facă cât de bine poate lucrurile la care se pricepe. Cum ar trebui să fie o femeie grozavă în viziunea voastră?

      V-am pregătit un material cu cele mai frumoase fotografii, însoțite de câteva păreri personale în ceea ce privește femeile și feminitatea ale celor mai cunoscute și apreciate femei din istorie.

„Într-o zi, fetele singure devin bărbații cu care visau să se căsătorească.” (Sharon Stone)

femei
Sharon Stone, sursă foto: thewallpapers.org

„O femeie fermecătoare nu urmează mulțimea, este mereu ea însăși.” (Loretta Young)

femei
Loretta Young, sursă foto: cinemagia.ro

„Dumnezeu le-a dăruit femeilor intuiție și grație. Folosită așa cum trebuie, această combinație de calități poate deruta creierul oricărui bărbat.” (Farrah Fawcett)

femei
Farrah Fawcett, sursă foto: blndn.com

„Frumusețea unei femei trebuie văzută în ochii ei, întrucât aceștia sunt poarta pentru inima sa, locul unde sălășluiește dragostea.” (Audrey Hepburn)

femei
Audrey Hepburn, sursă foto: biography.com

„Orice femeie ar dori să fie credincioasă soțului. Dar nu este atât de ușor să găsești bărbatul care merită fidelitate.” (Marlene Dietrich)

femei
Marlene Dietrich, sursă foto: okmagazine.ro

„O femeie vrea să fie sexy, dar trebuie să se simtă și confortabil în ceea ce poartă.” (Sophia Loren)

femei
Sophia Loren, sursă foto: avantaje.ro

„Poți să fii fabuloasă la vârsta de 30 de ani, încântătoare la 40 de ani și irezistibilă pentru tot restul vieții.” (Coco Chanel)

femei
Coco Chanel, sursă foto: alistmagazine.ro

„Nu vreau să fiu singură; vreau să fiu lăsată în pace.” (Greta Garbo)

femei
Greta Garbo, sursă foto: allposters.com

„E mai bine să fii nefericit singur, decât cu cineva.” (Marilyn Monroe)

femei
Marilyn Monroe, sursă foto: khachilife.com

Citește și Iulia Hașdeu – „Femei! – E viața voastră și singura mândrie…”