Astăzi, despre una dintre artistele în (mare) vogă: o fire romantică, deși iubirea ei devine mai mult impersonală, oarecum abstractă, tinzând să se concentreze mai mult pe visurile ei. Deseori dezamăgită de realitățile vieții, învățătura pe care a deprins-o de-a lungul timpului este să accepte limitările naturale ale lumii și ale locuitorilor acesteia, pentru a putea să se bucure de viață din plin. „Cu cât crește mai mult perspectiva succesului în carieră, cu atât viața devine mai neimportantă”, spune Adele. 

„Adele este pur și simplu prea magică pentru a fi comparată cu altcineva”. (ALLMusic)

Pe numele ei întreg Adele Laurie Blue Adkins, singurul copil al lui Penny Adkins, o „arty mom” care avea doar 18 ani când a născut-o, vede lumina zilei pe 5 mai 1988, în nordul Londrei. La 4 ani este părăsită împreună cu restul familiei sale de Mark Evans – tatăl ei. A păstrat legătura cu fiica sa până în anii adolescenței, când dependența de alcool și înstrăinarea le-a distrus orice fel de legătură. În schimb, viitoarea divă a crescut foarte apropiată de mama sa, care o încuraja „să exploreze lumea și să nu rămână cu doar cu un singur lucru”.

adele, copil

Adele – „When We Were Young”

Destul de devreme, Adele își descoperă și începe să își dezvolte pasiunea pentru muzică,  inspirată de melodiile lui Lauryn Hill, Mary J. Blige și Destiny’s Child. Adevăratul moment în care i s-au deschis toate căile a fost la 15 ani, când a descoperit albumele  Ettei James și ale Ellei Fitzgerald, din întâmplare, într-un magazin.

La noi în familie nu exista un patrimoniu muzical.”, a declarat Adele pentru „The Telegraph”, într-un interviu din 2008. „Tot ce știam era muzica simfonică. Și când am ascultat Etta și Ella suna așa – consistent-, dar era ca un fel de revelație. Mă gândeam a, da, corect, unii oameni se bucură de longevitate și ajung legendeEram atât de inspirată și totuși, mă gândeam cum se poate ca un copil de 15 ani, în 2003, să asculte muzică din anii 40?”. Atunci și-a dat seama că, deși avea talent din belșug, nu era făcută și nu se putea adapta școlii tradiționale, așa că mama sa a înscris-o la BRIT School for Performing Arts & Technology.

„Nu fac muzică pentru ochi, ci pentru urechi.” 

adele

În timpul școlii, Adele a realizat un  demo pentru un proiect care urma să fie postat pe pagina ei –MySpace. Lansarea a fost de bun augur, pentru că piesele, trei la număr, au avut un impact deosebit, directorii de la XL Recordings au contactat-o în noiembrie 2006, chiar după ce a absolvit, iar Adele a semnat un contract cu ei. Ce a urmat? Un palmares demn de o regină a muzicii, așa cum a visat: artista are, în total, 15 premii Grammy şi un premiu Oscar, din 2013, pentru piesa „Skyfall”, care asigură coloana sonoră a filmului cu același titlu. La Premiile Grammy din 2009, Adele a câștigat și premiile pentru categoriile „Cel mai bun artist debutant” și „Cea mai bună voce pop”. Încă ceva: în 2011, artista avea o avere estimată la șase milioane de lire sterline, situându-se pe locul 9, alături de Lily Allen și Duffy, în topul celor mai bogate cântărețe britanice cu vârstă mai mică de 30 de ani.

În 2011, și-a întâlnit fostul partener de viață – omul de afaceri Simon Konecki. Anul următor s-a născut Angelo, fiul pe care și l-a dorit și care a însemnat pentru ea încununarea relației de cuplu:  „Chiar vreau să fiu mamă. M-aș obișnui repede!”, a spus artista… Dar… în aprilie 2019, a avut loc unul dintre evenimentele care aveau s-o marcheze enorm:  Adele și Konecki au divorțat.

„Fii curajos și nu te teme atunci când iei o decizie. Chiar dacă nu este una corectă, măcar știi că a fost pentru o cauză bună.”

adele, mamă

La câtva timp după despărțire, s-a ivit zvonul că Adele „este aproape de nerecunoscut”. După o relație de șapte ani, trei ani de căsnicie, un copil de șase ani și o carieră aflată pe un trend ascendent, cu siguranță a fost o piatră de încercare!A, și încă ceva: costul despărțirii, conform „The Sun”, a fost de nu mai puțin de 80 de milioane de euro, chiar dacă motivul a fost, se pare, infidelitatea soțului.

Dar ce a determinat-o, până la urmă, să facă această schimbare?

Mulți zic că divorțul de tatăl copilului ei, pentru că a afectat-o emoțional separarea de cel ce fusese „dragostea vieții ei, și, în plus, trebuia să îi asigure și micuțului echilibrul necesar unei dezvoltări neafectate de lipsa părintelui.

Adele a declarat, ca să nu se mai ridice și alte semne de întrebare, că vrea să fie, „pe cât de posibil”, „o mămică sănătoasă pentru fiul” ei. De asemenea, a declarat că a ajuns într-un punct în care nu se mai simțea confortabil, nu doar din punct de vedere estetic, dată fiind popularitatea imensă la care a ajuns, ci și al sănătății.

Important este că acum are cu totul și cu totul alt look, e foarte fericită, iar chipul ei și-a recăpătat strălucirea. Fanii ei au rămas gură-cască atunci când s-a prezentat cu muuult mai slabă, de-a dreptul sexy, la aniversarea lui Drake, care a împărtășit repede momentul pe contul său de Instagram. Artista a mărturisit însă, pentru surse apropiate, că scopul ei nu este să devină slabă, ci să treacă la un regim de viață sănătos, care să o ajute să-și continuie cariera, aflată în plină ascensiune.

Consider că e mai puțin important cum arăți, iar ceea ce contează mai degrabă e să fii fericit cu tine însuți. Abia după ce începi să te iubești, poți să îmbunătățești ceea ce crezi că într-adevăr contează.

adele, femeie

Adele, înainte și după schimbare (2008-2018)

Sunt puternică. Sunt curajoasă. Nu îmi e teamă de nimeni și de nimic. Cred că sta e puterea mea. Singura persoană de care mă tem sunt EU.

Și… mai sunt foarte multe secrete și foarte multe lucruri pe care noi nu le știm… Aveți aici câteva:

1. Are un câine rasa Teckel, botezat Louis Armstrong, pentru că animalul chiar îndrăgește muzica talentatului cântăreț, acompaniindu-l cu… schelălăituri muzicale.

caine, adele

2. Adele a apărut în Saturday Night Live 2008 în același episod cu Sarah Palin, politiciană americană, autoare, oratoare și comentatoare de politică, fostă guvernatoare a statului american Alaska între 2006 și 2009, care  a candidat la funcția de vice-președinte al SUA alături de John McCain la alegerile naționale din noiembrie 2008.  Cum era previzibil, a fost cel mai vizionat episod în 14 ani.

adele, palin

3. În 2011, Adele a fost supusă unei operații la gât, din cauza unei afecțiuni pe care doctorul a asociat-o cu fumatul. În 2015 s-a lăsat de fumat, calculând cu seriozitate riscurile la care se supunea cultivându-și viciul.

4. Adele are trac de scenă! Aproape de necrezut, nu-i așa, dacă n-ar fi spus ea însăși, confesându-se în legătură cu atacurile de panică, uneori însoțite de vărsături, pe care le experimentează uneori înainte de unele concerte.

5. Se poate trăi și fără lectură, pare să spună artista: ultima carte pe care a citit-o a fost „Matilda” de Roald Dahl, la vârsta de 6 ani. De atunci s-a concentrat doar pe cântat, motiv pentru care nu-i putem atribui niciun fel de vină, nu-i așa?

6. Pur sânge britanic, Adele iubește ceaiul cu două cubulețe de zahăr.

7. În 2015 s-a auto-declarat ca fiind „feministă” și a spus că ea crede în egalitatea dintre oameni, indiferent de sex sau rasă.

8. Suferă de dor de casă și nu-i place să zboare cu avionul.

9. Își intituleazăalbumele după vârsta la care acestea sunt lansate: 19 din 2008, 21 din 2011, 25 din 2015.

10. Iubește tatuajele. În total are 8. Două dintre ele sunt pe încheietura mâinii, mai are câte unul pe fiecare mână și încă unul în spatele urechii stângi.

Citește și: Release Me (and Let Me Love Again)