Ce înseamnă pentru tine grijă față de propriul corp?
Să mergi la un salon de înfrumusețare, să folosești creme scumpe, să faci sport, să mănânci sănătos?
Probabil că bifezi o parte din cele enumerate mai sus.
Propun să începi cu a mânca sănătos, dar știi ce înseamnă sănătos? Calorii puține, fără grăsimi? Nu.
Caloriile nu sunt o problemă (asta dacă nu consumi mai mult decât ai nevoie), ci ingredientele. Sirop de glucoză-fructoză, potențiatori de aromă, coloranți – nimic ceea ce natura oferă în stare pură.
Am scris într-o postare anterioară despre ce alimente ar trebui consumate: cele care cresc în pământ, pe pământ, în copac.
Grija față de tine începe cu educația alimentară.
Frumusețea este o stare de spirit, deci vine din interior. Tot ceea ce ingerezi azi, îți va influența frumusețea de mâine.
Ce alegi astăzi ca mâine să ai o versiune mai bună a ta?
A îmbina psihologia cu bucătăria este calea spre vindecare.
Și nu mă refer la psihologia clasică, unde rezultatele apar greu, ci la hipnoză sau terapii holistice ce susțin vindecarea la nivel profund.
Bucătăria nu se rezumă la ciorbă sau tocăniță. Bucătăria e un rai. Farmacia naturii oferă soluții pentru orice.
A mânca devine un proces sacru la fiecare îmbucătură atunci când mâncarea este preparată cu bucurie și când ingredientele sunt alese să înobileze corpul.
Eu simt bucuria de copil când pregătesc desert, așa că nu ratez niciun moment liber pentru a mă „juca” în bucătărie.
Mulți mănâncă, puțini se hrănesc.
Societatea te împinge la consum orb. Alegi alimente cu ambalaje colorate pentru că atrag. Nu citești etichete pentru că ești pe fugă.
La 40 de ani încep disconforturi în corp. Normal, te-ai otrăvit lent o viață.
Nutriția ar trebui predată în școli. Părinții ar trebui bine instruiți înainte de a avea un copil. Nu de alta, dar destul că mulți se distrug pe ei, măcar copiii să poată beneficia de o educație alimentară strașnică.
Te poți hrăni sau te poți otrăvi. Nu mânca în ideea că oricum vei muri.
Citiți și Mâncarea este emoție și informație