Azi, 24 decembrie, celebrăm Operațiunea Moș Lăbuțe. Un articol de sezon, în traducerea și adaptarea mea.

Despre Operațiunea Moș Lăbuțe

Animalele reprezintă o parte importantă a vieții noastre, fiind prietenii îmblăniți care ne iubesc necondiționat. Ele au grijă de casele noastre și sunt alături de noi atunci când avem nevoie, cerând, în schimbul infinitei bucurii pe care ne-o fac, doar iubire și afecțiune. Operațiunea Moș Lăbuțe este ziua care ne amintește că suntem datori să le oferim dragoste micuților noștri companioni. Ce zi ar fi mai nimerită decât cea care aduce Ajunul Crăciunului?

Anual, multe animăluțe se confruntă cu abuzul și cu abandonul, ajungând în adăposturi pentru animale sau la ONG-uri care se ocupă de salvarea animalelor abandonate. De cele mai multe ori sunt oferite în dar de Crăciun sau cu ocazia unei zile aniversare, ajungând să fie date la o parte sub pretextul unui nou animal de companie sau pentru că nu mai sunt pui și nu mai par atât de drăgălașe. Indiferent de caz, mult prea multe animale ajung în adăposturi, numărul lor depășind capacitatea multor astfel de instituții. Partea bună e că aici intervine Operațiunea Moș Lăbuțe.

Cum a apărut Operațiunea Moș Lăbuțe?

A fost organizată de către Justin Rudd în 2001. Această celebrare a fost pusă pe picioare în Long Beach (California), cu scopul de a da o mână de ajutor adăposturilor de animale și ONG-urilor din zonă. Fiecare este liber să participe, oferind o jucărie, mâncare sau bani pentru a-i ajuta pe cei care-și dedică viața salvării animăluțelor. Justin și-a promovat campania, determinând magazine din țară să contribuie la această cauză umanitară.

Cum sărbătorim Operațiunea Moș Lăbuțe?

Există multe feluri de a sărbători această zi, de la cele menționate până la cele care implică o atenție deosebită și de lungă durată pentru animale. Această sărbătoare este despre ele, dar fără ajutorul oamenilor care le iubesc și care își dedică timpul liber bunăstării necuvântătoarelor, acestea nu ar avea nicio șansă… Atunci când te oprești la cel mai apropiat adăpost din orașul tău ca să ajuți, așa cum poți, animăluțele, nu uita să le mulțumești celor care lucrează acolo, dedicându-se pufoșilor noștri iubiți.

Operațiunea Moș Lăbuțe se desfășoară în California și în statele învecinate, însă cu ajutorul oamenilor binevoitori și al companiilor acest obicei se poate răspândi. Du-te la cel mai apropiat magazin și întreabă dacă poți lipi un poster în legătură cu această zi (pe care îl poți găsi pe
http://www.hautedogs.org/santapaws as templates). De asemenea, contactează adăposturile din apropiere, trebuie să știe că au încă un aliat în misiunea lor de a ajuta animalele.

Citește și Ziua Animalelor de Pluș – Dăruiți tandrețe!