Știm că este foarte mult de spus despre importanța muncii grele și dedicării pentru a rămâne productiv, dar “Goof Off Day” vă reamintește că există un timp pentru toate lucrurile, inclusiv pentru a nu face “nimic”. 

Winnie the Pooh a spus foarte bine că “a face nimic duce la ceva foarte bun”, iar acel ceva este sentimentul de pace interioară, relaxare şi o zi liberă de la tot ce “facem”. 

Fiecare mișcare necesită un vizionar, un pionier dispus să împingă granițele ideilor epocii lor și să provoace o revoluție. Pentru “Goof Off Day”, acea vizionară a fost Monica (Moeller) Dufour, o rezidentă a lui Davidson, care se săturase să facă ceva în fiecare moment al unei zile.

Ambiția ei a ajutat “Goof Off Day” să devină o sărbătoare internațională în 1983, la doar șapte ani de la prima sărbătoare din 1976. Drept dovadă că geniul nu se limitează la vârstă și înțelepciune, Monica avea doar 10 ani la data de creație atunci când a participat la un interviu radio cu bunicul ei. 

Odată ce a explicat conceptul de Goof Off Day, un ziar local a expus ideea lumii, pornind pe drumul spre a deveni vacanța internațională preferată a tuturor. 

Poate că are sens că cineva atât de tânăr a recunoscut importanța de a nu face nimic din când în când. Zilele relaxante petrecute împreună cu prietenii și familia și doar bucurându-vă de toate minunile pe care viața vi le oferă fără a încerca să fie productive sunt provincia copiilor și a fost generos pentru ea să împărtășească asta cu milioane de adulți din jurul lumii. 

Orice ai face de “Goof Off Day”, nu lăsa ideea otrăvitoare că în fiecare zi trebuie să faci ceva productiv să stea în calea stării tale de bine!:)

Citiți și Am stat degeaba și am sărbătorit