„Pune-mă ca o pecete pe inima ta”

Ziua Aprecierii Soției (Wife Appreciation Day), celebrată în lume în a treia duminică din spetembrie, este un prilej oferit soților ca să demonstreze cât de mult își iubesc și își apreciază soția. A fost inclusă în Calendarul evenimentelor anuale Chase, iar de când a fost stabilit pentru prima oară și a devenit extrem de popular până în zilele noastre.

Probabil că aceia care s-au gândit la o zi specială dedicată soțiilor au avut în minte rolul esențial pe care aceasta îl are în familie și sarcinile complexe pe care ea le îndeplinește necondiționat și fără limită de timp. În viața unei femei, cu siguranță această ipostază e cea mai frumoasă dar și cea mai dificilă, pentru că implică responsabilitate,  asumare și sacrificiu.

Soția, această făptură cu o mie de inimi

Femeia devine, dintr-o dată, o ființă hiperbolizată, cu mii de brațe și de inimi, descoperindu-și forțe pe care poate nici nu și le bănuia, căci nu e ușor să fii în același timp femeie-soție, femeie-mamă, femeie-sprijin, femeie-confident, femeie care să poată înlocui figura maternă  – atât de importantă  în structura bărbaților, femeie-bună-la-toate, femeie-vindecătoare, iar lista poate continua la nesfârșit.

Ceea ce e însă de apreciat este că, în același timp, femeia-cămin trebuie să rămână femeia-femeie, capabilă să strălucească la brațul soțului ei, fără a lăsa câtuși de puțin să transpară din oboseala acumulată în timp…

Sursă foto: pinterest.com

Ce frumos spune Biblia:

„Cel care-şi iubeşte soţia se iubeşte pe sine. Fiindcă nimeni nu şi-a urât vreodată trupul, ci îl hrăneşte şi are grijă de el, aşa cum face şi Cristos pentru Biserică.”

Ce frumos îndemn:

„Gustă viața cu nevasta pe care o iubești, în tot timpul vieții tale deșarte pe care ți-a dat-o Dumnezeu sub soare, în aceasta vreme trecătoare; căci aceasta îți este partea în viață în mijlocul trudei cu care te ostenești sub soare.” (Ecleziastul 9:9)

Cum pot exprima cuvinte simple atât de multă emoție:

„Pune-mă ca o pecete pe inima ta şi asemenea unui semn pe braţul tău!

Fiindcă dragostea este puternică precum moartea, iar ardoarea ei este de neînduplecat precum Locuinţa Morţilor

Flăcările ei sunt flăcări de foc, flăcări mistuitoare!

Apele mari nu pot să stingă dragostea, râurile nu sunt în stare să o înece!”

Dacă un om ar dărui toate bogăţiile din casa lui pentru iubire, ar fi doar profund dispreţuit!” (Cântarea Cântărilor 8:6-7)

Ce-ar fi de făcut astăzi, în mod special? Poate că ne-ar prinde bine un moment de reflecție, în care, pe firul unei zile, să ne gândim la emoțiile, gesturile, lucrurile pe care le face o soție. Să luăm fiecare scenă în parte și să fim recunoscători pentru lumina pe care femeia o aduce într-o căsnicie și pentru felul în care știe să o împrăștie, fără a precupeți niciun efort. Să o apreciem pentru bunătatea, altruismul, curajul, măiestria cu care face din fiecare zi un adevărat spectacol al frumuseții vieții.

Da, bărbații ar putea să se gândească la o surpriză, un buchet de flori, o mică bijuterie, un parfum sau o carte, o petrecere-surpriză sau  o invitație la teatru. Sau să devină, pentru o zi, soție. Ori, pur și simplu, să i se acorde un moment de atenție, care poate fi atât de prețios pentru ea. Dar poate că un cadou cu adevărat prețios ar fi promisiunea intimă că lucrurile care dor vor fi evitate și că am deprins împreună respectul reciproc, acel „la bine și la rău” care nu e o simplă lozincă.

Așa să ne ajute Dumnezeu!