Americanii ştiu ce vor şi e bine că e aşa, pentru că altfel lumea ar fi condusă de… proşti. Iată câteva dintre cele mai interesante citate despre America şi despre americani, pe care le-am găsit extrem de inteligent formulate în simplitatea lor, însă atât de penetrante ca sens şi pline de semnificaţii pentru cei care caută adevărul de dincolo de cuvinte.

Vorba americanilor: „Când un american spune că îşi iubește țara, înseamnă că nu numai că îi iubește dealurile din New England, câmpiile strălucitoare în soare, câmpiile largi și înalte, munții mari și marea.

El înseamnă că iubește un aer interior, o lumină interioară în care trăiește libertatea și în care un om poate să simtă de respect față de sine „. (Adlai Stevenson)

*

Întotdeauna poți conta pe americani să facă ceea ce trebuie – după ce au încercat totul.”(W. Churchill)

*

Nu există nimic rău cu americanii, cu excepția idealurilor lor. Adevăratul american este în regulă,  idealul american este cel care e cu totul greșit„. (G.K. Chesterton)

*

Trebuie să îndrăznim să devenim mari; măreția este rodul sacrificiului și al curajului nemărginit.” (Teddy Roosevelt)

*

„Viitorul Americii trece prin uşile şcolilor noastre în fiecare zi.” (Mary Jean Le Tendre)

*

Nu-l cunosc pe gentleman-ul american, să mă ierte Dumnezeu pentru că am alăturat aceste două cuvinte.” (Charles Dickens)

*

„Un englez este o persoană care face lucrurile pentru că au mai fost făcute, un american este o persoană care face lucrurile pentru că n-au mai fost făcute.” (Mark Twain)

*

„În Statele Unite, este mai mult spaţiu acolo unde nu este nimeni decât acolo unde este cineva. Asta face America să fie ceea ce este.” (Gertrude Stein)