O femeie ocupă primul loc în topul celor mai mari criminali români.

Vera Renczi, care a fost numită de criminaliști pe bună dreptate “Văduva Neagră”, a ucis 35 de bărbați în decurs de zece ani: doi i-au fost soți, iar restul amanți. Văduva Neagră și-a ucis chiar și fiul de 10 ani, care cunoștea faptele abominabile ale mamei.

Născută în 1903 la București și decedată 56 de ani mai târziu în Serbia, Vera Renczi era de origine româno- ungară, numele adevărat nefiind cunoscut nici astăzi. Copilăria și-o petrece la București, acolo unde rămâne până la vârsta de 13 ani. Odată cu pierderea mamei, Vera este mutată de tatăl său la Berkerekul, unde acesta deținea o mică moșie.

Când încă nu avea 20 de ani, Vera l-a cunoscut pe Karl Schick, de care s-a îndrăgostit cu pasiune și cu care s-a și căsătorit. Spre surprinderea cârcotașilor, tânăra nu și-a mai continuat escapadele, ci a devenit o soție atentă și plăcută, mai ales după nașterea fiului lor, Lorenzo. La mai puțin de un an însă, Karl dispare misterios pentru a nu mai reveni niciodată, asta fiind prima crimă a femeii, urmând ca mai apoi întâmplarea să i se repete lui Joseph Renczi.

Cum a reușit?

Vera a explicat autorităților că primul soț o părăsise și apoi a murit într-un accident de circulație în București. I s-a eliberat în mod surprinzător un certificat de deces și a fost liberă să se căsătorească cu Renczi. Dar acesta a dispărut fără urmă ca și primul soț, la câteva luni după căsătorie.

După dispariția celor doi soți, Vera Renczi și-a reluat viața desfrânatӑ de dinainte. Se îmbraca tot timpul în negru, ceea ce o făcea și  mai misterioasă și mai frumoasă. A atras pe domeniul de la Berkerekul numeroși amanți, majoritatea străini cunoscuți la Viena, dar niciunul dintre aceștia nu s-a mai întors. În mai puțin de 10 ani, peste 30 de bărbați au trecut pragul tinerei și toți au dispărut fără urmă.

Citește și despre ”Văduva neagră”

Vera a comis imprudența de a se îndrăgosti la un moment dat de Milorad, un cunoscut bancher sârb care era căsătorit de 20 de ani. După câteva luni acesta a dispărut. Numai că soția acestuia a fost teribil de insistentă și a ajuns în final la Vera. Au fost anunțate autoritățile.

Au fost făcute câteva perchiziții la conacul Verei până când în subsol, în cripta familiei, au fost descoperite 35 de sicrie de zinc. Fiecare sicriu avea o eticheta pe care era notat, elegant, un nume. În mijocul camerei se află un fotoliu, iar lângă acesta, o sticlă și o cupa de șampanie. Vera a făcut 35 de confesiuni terifiante. Se oprea în fața fiecărui sicriu și ținea câte un monolog sinistru, fără pic de emoție în glas. Era extrem de geloasă și de posesivă și a mărturisit că i-a ucis pe toți acei bărbați, inclusiv soții ei, pentru că i-a suspectat de infidelitate. La cel de al doisprezecelea sicriu, Vera s-a prăbușit într-o veritabilă criză de isterie, izbucnind în plâns. După cum s-a aflat, era vorba de sicriul propriului ei fiu, pe care, așa cum avea să declare ulterior, fusese nevoită să îl ucidă pentru că îi aflase odiosul secret.

Frumoasa și „bestiala” Vera a fost condamnată la moarte, dar pedeapsa i-a fost comutata la închisoare pe viață, întrucât femeile nu puteau fi executate în Iugoslavia acelor vremuri. În închisoare, starea ei s-a degradat. Vera Renczi își închipuia că este înconjurată de toți cei pe care îi ucisese și le vorbea acestora ore întregi cu voce tare, confesându-se.

Ajunsă schizofrenică, Vera a fost transferată într-un ospiciu, acolo unde s-a stins în urmă unei hemoragii cerebrale, cu puțin înaintea începerii celui de al Doilea Război Mondial.