Ben SCHNETZER va juca în rolul tânărului Sergiu Celibidache în locul lui Rupert Friend. Actorul i se alătură lui John Malkovich în distribuția filmului Cravata Galbenă. Filmările pentru “Cravata galbenă” încep luna aceasta în București. După cum se cunoaște, John Malkovich ( născut în 9 decembrie 1953, actor, producator si regizor american nominalizat la premiile Oscar de doua ori) se află în Timișoara pentru  a susține un eveniment în cadrul programului Capitală Culturală: 20 iulie și vineri, 21 iulie 2023, de la ora 19, la Teatrul Național din Timișoara, actorul va juca în  spectacolul THE INFERNAL COMEDY / COMEDIE INFERNALĂ. Spectacolul este prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate din cadrul Programului Cultural „Timișoara– Capitală Europeană a Culturii 2023” , se precizează în presă.

Ben Schnetzer este un actor american născut pe 8 februarie 1990. A devenit cunoscut pentru rolurile sale din filme precum „Pride” (2014), „Warcraft” (2016) și „The Death and Life of John F. Donovan” (2018). S-a născut și a crescut în statul New York și a provenit dintr-o familie de actori. A studiat la Guildhall School of Music and Drama din Londra, unde și-a dezvoltat abilitățile de actor.

Printre rolurile sale notabile se numără cel al lui Mark Ashton în filmul „Pride”, în care a interpretat un activist care s-a implicat în susținerea greviștilor minerilor din Marea Britanie în anii ’80. Pentru această interpretare, a primit recenzii elogioase și a fost nominalizat la premiul BAFTA Scotland pentru Cel mai bun actor într-un rol principal. În „Warcraft”, Schnetzer a jucat rolul lui Khadgar, un tânăr vrăjitor care se alătură luptei împotriva invadatorilor orc. Acest film, bazat pe celebrul joc video, i-a adus o expunere mai mare pe plan internațional.

Mai recent, Schnetzer a apărut în seria de televiziune „The Gilded Age” (2022) și în filmul „The Eyes of Tammy Faye” (2021), în care a jucat alături de Jessica Chastain.

pinterest.com

Muzicianul Sergiu Celibidache s-a născut în Roman, județul Neamț, a trăit la Iași și a fost alungat de acasă de tatăl său când și-a declarat dragostea pentru muzică. După ce a trăit la limită pe străzile Bucureștiului, a călătorit la Berlin pentru a-și urmări visul, dar s-a confruntat cu prejudecăți și discriminare. A supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial și a câstigat, în pofida tuturor șanselor, un concurs pentru a deveni cel mai tânăr dirijor al veneratei Orchestre Filarmonice din Berlin.

Un oponent ferm al regimului autoritar instaurat în patria sa, Celibidache, care a trăit o viață de sacrificii personale și însingurare, a devenit unul dintre cei mai emblematici dirijori ai secolului XX. Cu toate acestea, natura sa care excludea compromisul și refuzul ferm, menținut de-a lungul întregii vieți, de a înregistra, de asemenea, l-au creionat într-o figură extrem de controversată.

”Cravata Galbenă” se va filma în România, în regia lui Serge Ioan Celebidachi (fiul dirijorului) după un scenariul scris de către James Olivier și Serge Ioan Celebidachi.

 Filmul este produs de Adela Vrînceanu-Celebidachi și Cristina Dobrițoiu (Oblique Media Film), Andrei Boncea, Christopher Milburn (Frame Film, Romania) și James Olivier (Celi Films, Marea Britanie), alături de producătorul executiv Robert W. Cort (Cocktail, Mr. Holland’s Opus, Jumanji, Terminator Genisys, On The Basis of Sex).

Să nu uităm că există și un alt film cu același nume.

„Cravata galbenă” („The Yellow Tie” în engleză) este un film românesc lansat în anul 2018 și regizat de Dan Chișu: o comedie neagră care abordează teme precum corupția, puterea și moralitatea în societatea românească contemporană. Povestea se concentrează în jurul lui George, un tânăr arhitect care se confruntă cu o situație de corupție la locul de muncă. El descoperă o sumă mare de bani în biroul său și este presat să accepte acest „cadou” pentru a închide ochii la diverse ilegalități. Însă George decide să refuze mita și intră într-o spirală de evenimente imprevizibile și comice.

Filmul explorează dilemele morale cu care se confruntă personajul principal și subliniază lupta dintre integritate și compromisurile impuse de sistemul corupt. „Cravata galbenă” reprezintă o satiră socială ce critica ipocrizia și lipsa de etică în societatea românească contemporană.

Este important de menționat că „Cravata galbenă” este un film ficțional și orice asemănare cu persoane sau evenimente reale este pur întâmplătoare.

Sergiu Celibidache: “Simţeam că trebuie să fac ceva şi pentru România.”