Primul album al lui Beth Hart cu Joe Bonamassa, ”Do not Explain” , a intrat în topurile din Olanda imediat după ce a fost lansat pe piață în 2011, iar colaborarea lor pentru anul 2014 a fost nominalizată pentru un premiu Grammy .

 Beth Hart (născută pe 24 ianuarie 1972) este o cântăreață americană, compozitoare și muziciană din Los Angeles, California, care a fost nominalizată la categoria „Cel mai bun artist feminin Blues Contemporary Blues„.

tumblr.com

Descriind performanța colaboratoarei sale de la Festivalul „Blues Ball” din Elveția, Joe Bonamassa a declarat: „Am fost complet bătut de Beth. Iată această doamnă care se comportă ca și mine, și între timp, mă gândesc, omule,  Ea este noul Janis Joplin , Tina Turner – o adevărata afacere, știi?

I know you’ve been hurt
By someone else
I can tell by the way
You carry yourself
But if you’ll let me
Here’s what I’ll do
I’ll take care of you
I, I loved and lost
The same as you
So you see I know
Just what you’ve been through
And if you’ll let me
Here’s what I’ll do
I just have got to take care of you
You won’t ever have to worry
You don’t ever have to cry
I’ll be there beside you
To dry your weeping eyes
So darlin’ tell me
That you’ll be true
‘Cause there’s no doubt in my mind
I know what I want to do
And just as sure
One and one is two
I just got, I got to take care of you
I just got to take care of you
Take care of you…

Beth Hart & Joe Bonamassa

Colaborarea dintre Joe Bonamassa și Beth Hart este una dintre cele mai apreciate și dinamice parteneriate din lumea bluesului și rockului. Această colaborare a debutat în 2011 și a rezultat în mai multe albume care au fost bine primite atât de critică, cât și de public.

  1. „Don’t Explain” (2011) – Primul lor album împreună, „Don’t Explain”, include o serie de cover-uri după piese clasice de blues și soul. Albumul a fost primit cu entuziasm datorită combinației dintre vocea puternică și emoționantă a lui Hart și măiestria chităristică a lui Bonamassa. Piesele precum „I’d Rather Go Blind” și „Something’s Got a Hold on Me” sunt remarcabil de interpretate.
  2. „Seesaw” (2013) – Urmând succesul primului album, „Seesaw” a continuat în aceeași linie, oferind reinterpretări captivante ale unor cântece soul clasice. Albumul a fost nominalizat la premiile Grammy pentru „Cel mai bun album blues”, consolidând reputația colaborării dintre Hart și Bonamassa.
  3. „Live in Amsterdam” (2014) – Acest album live capturează energia și chimia dintre cei doi artiști pe scenă. Performanțele lor live sunt pline de pasiune și dinamism, cu Hart și Bonamassa completându-se reciproc excelent.
  4. „Black Coffee” (2018) – Cel mai recent album al duo-ului, „Black Coffee”, include și mai multe cover-uri de piese clasice, de data aceasta cu o abordare un pic mai rock. Albumul a fost bine primit și a arătat că colaborarea dintre ei rămâne puternică și inovatoare.

În afara albumelor, Bonamassa și Hart au susținut numeroase concerte împreună, demonstrând o coeziune remarcabilă pe scenă. Colaborarea lor este un exemplu de cum două talente puternice pot lucra împreună pentru a crea muzică care rezistă testul timpului în genurile lor. Aceasta nu doar că a îmbogățit scena muzicală blues și rock, dar a oferit și o platformă prin care ambii artiști să exploreze noi teritorii muzicale, rămânând în același timp adevărați rădăcinilor lor.