Și el. Și el are ceva în gât. Emoție. Dar nu-l sugrumă pentru că o cântă.

Și astfel ajunge să te gâtuie pe tine.

La mulți ani, Bryan Adams!

Hai să te vorbim, doar un piculeț, Bryan…

1. A fost odraslă de militar

Bryan Adams s-a născut din imigranți britanico-canadieni în Kingston, Ontario, în 5 noiembrie 1959. Tatăl său, care a fost atât în armata britanică cât și în cea canadiană, a devenit în cele din urmă diplomat al serviciului străin cu ONU. În perioada copilăriei lui Bryan, familia Adams a trăit în Portugalia, Austria, Israel și Japonia. Când părinții lui au divorțat, la vârsta de 12 ani, Bryan avea să nu-l mai vadă pe tatăl său timp de un deceniu – adică până la mijlocul anilor ’90, când un turneu de concert l-a dus în Japonia și cei doi s-au împăcat la o cină.

2. Primul său contract, în 1978, a fost semnat pentru  1 $

Așa este. 1 $.

Contractele trebuie să aibă o denumire… pentru a le face legale. Și pentru că nu au vrut să-mi dea niciun ban, un dolar a fost suma minimă pentru ca acesta să fie obligatoriu legal„,

a declarat Adams.

3. Cel mai mare hit al său, scris în mai puțin de o oră

Succesul monstru al lui Adams, „(Everything It Do) I Do It For You„, a fost scris special pentru filmul din 1991, Robin Hood: Prince of Thieves, dar pentru asta a trebuit să concureze cu Annie Lennox, Kate Bush și Peter Cetera.

Michael Kamen, compozitorul pentru film, a crezut însă că Adams are suficientă asperitate și contur pentru a face balada convingătoare și romantică, fără a deveni o zaharicală. Adams și super-producătorul Mutt Lange au scris versurile în aproximativ 45 de minute pentru a se potrivi cu orchestrația lui Kamen, iar piesa a continuat să fie una dintre cele mai vândute single-uri din toate timpurile.

4. Albumul ”Reckless” a fost lansat la cea  de a 25-a aniversare a sa

Reckless din 1984 a fost al patrulea album de studio al lui Adams și a constituit evoluția sa uriașă la nivel mondial. Nu numai că a fost primul album al unui artist canadian care a vândut un milion de unități în Canada, dar a petrecut, de asemenea, două săptămâni pe locul 1 în topurile din Billboard SUA și a produs șase single-uri de top 15

5. Bryan Adams este și un excepțional fotograf

Cântărețul nu are doar un hobby pentru fotografie, ci are o a doua sa carieră. La sfârșitul anilor 90, a început să se concentreze pe lucrările sale de fotografie și a publicat o serie de cărți pentru strângerea de fonduri destinate unor cauze umanitare.

Și ”bârfa” ar putea continua mult.

Ca recunoaștere pentru meritele sale componistice și muzicale, dar și a actelor sale filantropice, Bryan Adams a fost decorat cu  ”Order of Canada” și ”Order of British Columbia”.

A primit numeroase nominalizări, distincții și premii, incluzând 20 de premii Juno din 56 de nominalizări, 15 Grammy Award nominalizări, incluzând căștigarea premiului Cel mai bun cântec scris specific pentru film sau televiziune, în 1992. Adams a primit premii din partea entităților precum MTV, ASCAP și American Music, trei Ivor Novello Awards pentru compoziție, fiind de asemenea nominalizat de cinci ori pentru Golden Globe Award și de trei ori pentru Academy Award, pentru compozițiile muzicale special scrise pentru filme.

De-abea aștept să-l văd săptămâna viitoare, în 11.11.2019, la Cluj, în concert!!!