Serile cu ea deveniseră un drog atât de plăcut

Rafael parea un înger cu părul lui blond, un pic mai lung și cu ochii nemărginit de albaștri. Exersa mereu la vioară, iar fragmentele muzicale erau atât de neomenești, încât vecinii nu numai că nu se supărau, ba chiar, tacit erau toți gata sa îi asculte “recitalurile” la aceeași oră, în fiecare seară. Felul lui de a fi atât de politicos și vorbele lui bune pentru toată lumea pe care o cunoștea sau nu, îi aduseseră de-a lungul anilor respectul și simpatia tuturor. Iar când se întâmpla să plece să concerteze în alte orașe, parcă lumea rămasă acasă era mai tristă.

De ceva vreme îl vizita des o femeie frumoasă, brunetă, cu păr lung și ușor ondulat, subțire la trup, cu picioare zvelte și ochi negri, întunecați. O chema Lilith și părea că între ei era o poveste ciudată, dar incitantă. Ea lucra într-o bancă, și, cum se știe că banul e ochiul dracului, nu îi păsa tare mult de munca lui Rafael. Când el exersa, ea își găsea de făcut ceva în afara casei. La shopping, cel mai probabil, mai ales că nimeni nu o văzuse îmbrăcată la fel.

Nu exista seară în care Rafael să nu o aștepte acasă plin de bucurie, ca un artist care își așteaptă muza. Nici faptul că ea nu era interesată de muzica lui nu părea să îl streseze prea mult, până la urmă, era iubirea vieții lui. Lilith era prea frumoasă și prea sigură pe ea să nu realizeze că Rafael o iubea atât de mult încât ușor, ușor, a început să nu mai cânte în fiecare seară.

Era vrăjit de prezența ei și uita in fiecare zi, câte puțin, de el. Începuseră să frecventeze restaurante scumpe și destinații de vacanță costisitoare. Ba chiar, de la un timp, renunța să mai concerteze în orașe prea îndepărtate, de teamă că Lilith s-ar putea supăra.

Serile cu ea deveniseră un drog atât de plăcut și fără să-l coste nimic, credea el. Numai faptul că erau împreună părea să fie destul pentru Rafael. Nu aveau aceleași gusturi, dar el încerca să îi fie pe plac. Ar fi cheltuit oricât, doar ca să fie sigur că nu o pierde.

Citiți continuarea articolului semnat de Florina Ungureanu pe Catchy.ro, click aici.