Sandra Ann Lauer – Sandra (n. 18 mai 1962, Saarbrücken, Germania), cântareață germană de muzică pop, regină a muzicii disco a anilor ’80 și Mihai Crețu – Michael Cretu (n. 18 mai 1957, București, România), muzician și producător muzical cunoscut, mai ales, ca fiind creatorul proiectului muzical Enigma, s-au cunoscut cu ocazia unor înregistrări în studioul cunoscutului producător Frank Farian – germanul care s-a aflat în perioada anilor 1970-1980 în spatele succeselor comerciale Boney M și Milli Vanilli -, unde Crețu interpreta la clape.

 Sandra și Mihai Crețu – 1988

Până în 1984, Sandra a fost vocalista trupei Arabesque, când formația se destramă și ea începe o carieră solo.

Tot atunci, cu ocazia Anului Nou, Michael Crețu îi compune piesa Maria Magdalena, care avea să reprezinte un  succes răsunător în Europa. Chiar și azi când spunem Sandra, în urechile amintirii răsună imediat acordurile Maria Magdalena.

Printre succesele Sandrei se numără: Maria Magdalena (1985), In the Heat of the Night (1985), Hi! Hi! Hi! (1986), Everlasting Love (1987), Stop for a Minute (1987), Heaven Can Wait  (1988) , Hiroshima (1990), One More Night (1990), Don’t Be Aggressive (1992), Such a Shame (2002), Infinite Kiss (2012), Love Start With A Smile (2012). 

Michael și Sandra s-au căsătorit pe 7 ianuarie 1988. Soții au continuat să lucreze împreună la diferite proiecte muzicale și au avut doi copii gemeni, Nikita și Sebastian, născuți în anul 1995.

Enigma

Mister sau nu, Enigma este numele proiectului româno-german de muzică electronică, început de Mihai Crețu, Sandra Crețu, David Farstein, și Frank Peterson în anul 1990. Mihai Crețu a fost unul din muzicieni, compozitorul și producatorul proiectului, iar Sandra Crețu vocalista multor cântece ale grupului.

Enigma a produs 7 albume de studio.

”Mă privesc în oglindă
și mă observ pe mine, însă-mi
sunt parcă suspendat deasupra 
am nevoie de spațiu pentru dorințele mele….
trebuie să mă cufund înlăuntrul fanteziilor mele
Îmi cunosc sufletul și melancolia unde tu venind, totul devine posibil
asta fiindcă nimeni nu trebuie să se ascundă
în spatele invizibilului

Închizând ochii doar spiritu-ți mai realizează că este real și nu un alt vis
unde noi suntem unul… unde tu esti reflexia mea în oglinda”

Versuri Mihai Crețu – Enigma beyond the invisible

Mihai Crețu – Curly M.C.

Mihai Crețu a studiat muzica clasică la Liceul Nr. 2 din București. A urmat Academia de Muzică din Frankfurt, Germania, obținând în 1978 o diplomă universitară în muzică.

Înainte să se mute la noua sa reședință de pe dealurile Ibizei, muzicianul a fost patronul casei de muzică A.R.T. Studios din Ibiza. Noua casă, ridicată în 9 ani și extrem de spectaculoasă, avea să găzduiască și studioul de înregistrări, foarte modern, care a păstrat numele inițial.

Wild River

”Râu sălbatic!
Tu ești sensul vieții mele.
Aici m-am născut
Și aici voi muri.
Pe maluri aud șoapta
Destinului meu.
Clipocitul apelor tale îmi spune
Cum pot fi liber.”

foto tumblr.com

Citește și Breathless