SĂRBĂTORITA ZILEI … 💐🥂🎂
Oamenii cred în tine mai mult după ce câştigi un Oscar, dar depinde de tine ce alegeri faci.” (Rachel Weisz)
Rachel Hannah Weisz (7 martie 1970) este o actriță britanică-americană. Ea a primit mai multe premii, inclusiv un Oscar, un Glob de Aur, un premiu Laurence Olivier și un premiu British Academy Film Award. Weisz s-a născut la 7 martie 1970 la Londra.
Părinții ei, de origine evreiască, au emigrat în Marea Britanie în jurul anului 1938, înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial, pentru a scăpa de naziști.
Weisz și-a început cariera de actriță britanică de scenă și de televiziune la începutul anilor ’90, făcându-și debutul în 1994, în Death Machine. Recunoașterea ca actriță de film a venit după interpretarea rolului personajului Evelyn Carnahan din seria de filme de acțiune hollywood-iene The Mummy (1999) și The Mummy Returns (2001). Weisz a continuat a interpreta roluri în filme ale anilor 2000 precum Enemy at the Gates (2001), About a Boy (2002), Constantine (2005), The Fountain (2006) și The Lovely Bones (2009), 360. (click aici.)

La 7 martie 2013, agențiile media anunțau dispariția cineastului DAMIANO DAMIANI (23.07.1922 – 07.03.2013)
A fost autorul incontestabil al unor succese cinematografice din anii ’70-’80 care denunțau cu mult curaj sistemul mafiot și abuzurile centrelor de putere din Italia.
Câteva exemple:
„Când se arată cucuveaua”
„Un glonte pentru general”
„Cea mai frumoasă soție”
„Mi-e teamă”
„Mărturisirile unui comisar de poliție…”
„De ce este ucis un magistrat”
„Avertismentul”
„La Piovra/ Caracatița”(TV, prima serie)

 

Când un om nu mai poate alege, atunci el încetează să mai fie om.”, spunea Stanley Kubrick (n. 26 iulie 1928—d. 7 martie 1999) a fost un regizor, scenarist și producător de film american, câștigător al Premiului Oscar, care în ultimii 40 de ani ai carierei sale a locuit în Anglia. Kubrick a fost renumit prin grija cu care își alegea subiectele, metoda lentă de a lucra, varietatea de genuri pe care le-a abordat și perfecționismul său.
Este, de asemenea, recunoscut ca unul dintre cei mai inovativi și influenți regizori de film din istoria cinematografică. A regizat o serie de filme foarte apreciate, adesea controversate, filme care au fost percepute ca o reflexie a naturii sale obsesive și perfecționiste. Filmele sale sunt caracterizate de prezența elementelor de suprarealism, expresionism, dar și a unui pesimism ironic, fiind totodată și unele dintre cele mai originale, provocative și vizionare făcute vreodată. Șapte dintre cele șaisprezece filme ale sale realizate ca regizor sunt prezente în lista IMDb Top 250.