Pentru a fi un pictor credibil, trebuie să consideri adevărul ca fiind cel mai important din lume.” (Ilya Repin)

Ilya Yefimovich Repin (5 august 1844 – 29 septembrie 1930) a fost un pictor realist rus, cel mai renumit artist rus al secolului al XIX-lea, poziția sa în lumea artei fiind comparabilă cu cea a lui Tolstoi în literatură. A jucat un rol major în aducerea artei rusești în curentul principal al culturii europene.
Lucrările sale majore includ ‘Edecarii de pe Volga’ (1873), ‘Procesiunea religioasă în provincia Kursk’ (1883) și ‘Răspunsul cazacilor din Zaporozhian’ (1880–1891).

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 29 SEPTEMBRIE, CU 23 DE ANI ÎN URMĀ…

Bridges to Babylon‘ este al 21-lea album de studio britanic și al 23-lea american al trupei de rock Rolling Stones, lansat de Virgin Records pe 29 septembrie 1997. Lansat ca un album dublu pe vinil și un singur CD, albumul a fost promovat prin ‘Bridges to Babylon Tour’, care a avut mult succes.


Piesele de pe album apartin unei palete largi de genuri, inclusiv blues rock-ul standard Stones, hip-hop și rap.
Albumul a atins statutul de platină sau aur pe multe piețe, iar videoclipul piesei ‘Anybody Seen My Baby?’ este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru rolul Angelinei Jolie care apare în rolul unei stripteuze ce-si părăsește performanța pentru a rătăci prin New York City.

Este Ziua Internațională a cafelei, știați?
Nimic mai potrivit în vremurile acestea decât un prieten adevărat, o carte bună și o cană de cafea… cu lapte? Espresso? Latte machiatto?

S-A NĀSCUT CU 204 ANI ÎN URMĀ … 🥀

„Un suflet mare, o inteligenţă vie şi o voinţă neînduplecată. Îmbinarea acestor trei lucruri se numeşte geniu.” (Paul Féval)

Paul Henri Corentin Féval, tatāl (29 septembrie 1816 – 8 martie 1887) s-a născut la 29 septembrie 1816 în orasul Rennes din Bretania. Romancier și dramaturg francez, este autorul unor romane de capā si spadā, precum Le Loup blanc (1843) și best-seller-ul peren Le Bossu (Cocosatul) (1857). De asemenea, a scris romanele cu vampiri Le Chevalier Ténèbre (1860), La Vampire (1865) și La Ville Vampire (1874) și mai multe romane celebre despre Bretania natală și Mont Saint-Michel, precum La Fée des Grèves (1850). Féval este considerat unul dintre părinții ficțiunii polițiste moderne.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 30 SEPTEMBRIE … CU 38 DE ANI ÎN URMĀ…

Africa” este o melodie înregistrată de trupa rock americană Toto în 1981 pentru al patrulea album de studio, Toto IV. Piesa, scrisă de membrii formației David Paich și Jeff Porcaro, a fost lansată, single la 30 septembrie 1982 prin Columbia Records. „Africa” a ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100 al Statelor Unite și este singurul Billboard #1 al trupei. De asemenea, hitul a atins vârful Top 10 în Regatul Unit, Canada, Irlanda, Olanda, Australia, Noua Zeelandă și Elveția.