Citatul zilei: „Femeile sunt precum merele neculese. Cele mai bune sunt în vârful pomului. Majoritatea bărbaţilor nu vor să se întindă după cele bune fiindcă se tem să nu cadă şi să se rănească. Preferă, în schimb, merele căzute pe jos, care nu sunt la fel de bune, dar uşor de luat. Merele din vârful pomului se gândesc că este ceva în neregulă cu ele, când, de fapt, sunt extraordinare. Trebuie numai să aştepte să apară bărbatul potrivit, care să fie suficient de curajos să urce până în vârful pomului.” (S. Freud)
„Sunt un gentleman al inimii.”
Marlene Dietrich (n. 27 decembrie 1901 Schöneberg (astăzi în Berlin) – d. 6 mai 1992, Paris) a fost o actriță și cântăreață germană.
Este prima actriță germană care a ajuns celebră în Hollywood. De-a lungul carierei, Dietrich s-a reinventat constant, începând a fi cântăreață de cabaret, fată din cor și actriță în filme germane în Berlinul anilor ’20, stea de la Hollywood de-a lungul anilor ’30, și în final, o interpretă internațională, devenind una din idolii secolului al XX-lea.
În timpul vieții sale a colaborat cu cântăreața franceză Édith Piaf.
Tudor Vianu, născut într-o zi de 27 decembrie 1897/8 ianuarie 1898, Giurgiu, a trecut la cele sfinte în 21 mai 1964, din cauza unui infarct miocardic, la București. A fost estetician, critic și istoric literar, poet, eseist, filosof și traducător român. Este fondatorul școlii de stilistică a Facultății de Litere din București și inițiator al catedrei de literatură universală, căreia i-a fost multă vreme șef. Tudor Vianu a fost profesor titular de estetică, director al Teatrului Național (1945).
Tudor Vianu
În 24 decembrie 1989, în orele isteriei generalizate create în timpul revoluției, niște militari au tras în Dacia în care se afla actorul, împreună cu surorile Milica și Vica Gavriliuc. N-a putut fi recunoscut decât trei zile mai târziu, din cauza gloanțelor care i-au spulberat, pur și simplu, capul.
Ofițerul care a ordonat focul, a descris scena: „Precizez că acesta nu a oprit la primul baraj aflat mai sus de noi, iar când a ajuns cu autoturismul în zona noastră, s-au efectuat somații de către militarii mei, care se aflau sub transportoare și care i-au cerut să oprească, dar actorul nu a înțeles somația, continuându-și drumul. Am dat ordin să se tragă, iar un soldat a tras în șofer, în zona capului. După ce actorul a fost împușcat s-au efectuat somații de ieșire a celor două femei din autoturism, dar ele n-au coborât imediat. Abia după un timp s-a deschis o portieră, s-a coborât un picior, după care soldații au tras, o femeie s-a retras, s-a deschis și cealaltă ușă, dar a doua femeie, fiind împușcată în fund, s-a retras“.
Pe 27 decembrie 2007 a devenit victima unui atentat sinucigaș cu bombă în cursul unei manifestații electorale.
A fost prima femeie care a deținut funcția de premier într-un stat musulman. Benazir Bhutto.
Asasinarea lui Benazir Bhutto a avut loc la un miting electoral ținut la 27 decembrie 2007. După ce aceasta a intrat în mașina sa blindată la sfârșitul mitingului, s-a decis să iasă și să salute mulțimea. În acel moment a fost împușcată, iar concomitent a explodat o bombă ce a ucis 20 de persoane. Benazir a murit pe masa de operație. Au existat dispute cu privire la cauza exactă a morții, împușcare în gât sau rupere a gâtului de către trapa mașinii blindate.(aflăm de pe historia.ro)
„Poţi închide un om, dar nu o idee. Poţi exila un om, dar nu o idee. Poţi ucide un om, dar nu o idee.”