A doua zi de Crăciun e sărbătoare mare la ortodocși

– se prăznuiește SOBORUL Maicii DOMNULUI, iar catolicii îl celebrează pe Sfântul Ștefan, primul martir. Cuvântul „sobor” are o semnificație aparte, anume aceea că Maica Domnului trebuie preaslăvită în mijlocul tuturor Sfinților fericiți din ceruri, iar omenirea e străjuită la bine și la rău de cetele tuturor Sfinților și Îngerilor din ceruri.

Raffaello Sanzio Raphael Paintings-The Sistine Madonna, 1513

Orice om care se consideră înfrânt, deznădăjduit, secătuit de resurse, să se molipsească de curaj de la mine. Aveam un condei care zgâria, o sticlă de cerneală şi hârtie – singurele mele arme. Şi am turnat tot ce mi-a trecut prin cap, fie că avea sens sau nu. Îmi spuneam iar şi iar că dacă un bărbat ca mine iubeşte, din toată inima lui, o femeie, dacă e gata să-şi taie urechile şi să i le trimită prin poştă, dacă o să-şi scurgă sângele din inimă şi o să-l pompeze pe hârtie, dacă o s-o satureze cu nevoia lui şi cu dorul lui de ea, dacă o s-o asedieze până-n pânzele albe, femeia nu va putea să-l respingă. Bărbatul cel mai urât, cel mai nevolnic, bărbatul cel mai lipsit de merite trebuie să triumfe dacă e gata să-şi dăruiască şi ultimul strop de sange. Nicio femeie nu poate rezista în faţa darului iubirii absolute.
Henry Miller (n. 26 decembrie 1891 la Yorkville, Manhattan – d. 7 iunie 1980 la Pacific Palisades, Los Angeles) a fost un scriitor american și un pasionat de pictură, recunoscut pentru crearea unui stil propriu, neîncadrat în genurile consacrate, reprezentat de o îmbinare între povestire, autobiografie, critică socială, reflexie filozofică, ascensiune suprarealistă și misticism.
Cele mai importante opere ale lui Miller sunt „Tropicul Cancerului”, „Tropicul Capricornului” și „Primăvara Neagră”. A scris, de asemenea, jurnale de călătorie și eseuri de critică și analiză literară.
Creatura irezistibilă de sex opus e un monstru care parcurge procesul de a deveni o floare. Frumuseţea feminină e o neîncetată creaţie, o neîncetată revoluţie în jurul unui defect (adeseori imaginar) care face ca întreaga făptură să se rotească în direcţia cerului.

Celebră este iubirea pe care a trăit-o în compania uneia dintre cele mai fascinante scriitoare ale secolului al XX-lea, Anais Nin.  Nu există un înţeles universal la care să ajungem cu toţii, nu există decât înţelesul pe care îl dăm noi vieţii noastre, un înţeles propriu, un scenariu propriu, un roman propriu, o carte a vieţii fiecăruia.

„Vârsta nu te protejează de dragoste. Dar dragostea, în felul ei, te protejează de înaintarea în vârstă.”
― Anaïs Nin, împreună cu Henry Miller

Descoperirea proprietăţilor plantelor nu este cel mai mare merit al nostru. Dar ne mândrim cu faptul că le-am oferit tuturor femeilor.
Yves Rocher (7 aprilie 1930 – 26 decembrie 2009) a fost un om de afaceri francez care a înființat compania de cosmetice vegetale care-i poartă numele. Cu o forță de muncă de numai 8.000 de angajați în Franța, ei satisfac peste 30 de milioane clienți și au o cifră de afaceri anuală de 2 miliarde de euro. A pus un mare accent pe folosirea ingredientelor naturale și pe dezvoltarea orașului natal, La Gacilly, unde a construit o mare parte din afacere, și unde a fost ales primar timp de mai bine de 46 de ani. Primele produse create de Yves Rocher au fost făcute în laboratorul pe care îl avea în podul casei sale, din plantele din gradina sa. Scopul acesteia era de a facilita accesul la produsele de frumusețe.

Alejo Carpentier (26 decembrie, 1904 – 24 aprilie, 1980) a fost un muzicolog și scriitor cubanez. A influențat literatura sud-americană și a fost unul dintre primii scriitori ce au scris în genul realismului magic.

Există două mecanisme care pun lumea în mişcare: sexul şi bunăvoinţa.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 26 DECEMBRIE … CU 53 DE ANI ÎN URMĂ … ⏳
„Film clasic alternativ și suprarealist al Fab Four din 1967, care amestecă scene amuzante, idei și concepte vizuale cu melodii mult iubite.”
A doua zi de Crăciun 1967, are loc premiera filmului Magical Mystery Tour, film muzical britanic din 1967, realizat pentru televiziune, regizat de Beatles. Este al treilea film în care a jucat trupa înfățișând un grup de oameni aflați într-un turneu cu autocarul, care experimentează întâmplări ciudate. Premisa a fost inspirată de aventurile lui Ken Kesey în Furthur cu Merry Pranksters și de popularele călătorii de atunci cu autocarul din Liverpool pentru a vedea festivalul luminilor de la Blackpool. Paul McCartney este creditat cu conceptualizarea și conducerea proiectului.
S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 26 DECEMBRIE … CU 57 DE ANI ÎN URMĂ … ⏳
Dacă nu ar fi existat un Elvis, nu ar fi existat Beatles.” (John Lennon)
În 26 decembrie 1963, casa de discuri Capitol Records a lansat singel-ul formației Beatles ‘I Want to Hold Your Hand’/’I Saw Her Standing There’, care a marcat începutul așa numitei „invazii britanice” a Americii; de-a lungul anului 1964, artiștii pop și rock britanici s-au bucurat de un succes fără precedent în topurile americane.
„Iubește-l pe cel care dăruiește mai mult decât darul.”
Boxing Day sau Offering Day este sărbătorită a doua zi după ziua de Crăciun. Deși a început ca o acțiune de a oferi cadouri celor săraci, astăzi Boxing Day este cunoscut în primul rând ca o sărbătoare a cumpărăturii. A luat naștere în Regatul Unit și este sărbătorit în mai multe țări care anterior făceau parte din Imperiul Britanic. Boxing Day este pe 26 decembrie, deși poate suferi modificări, dacă este necesar, pentru a se asigura că se încadrează într-o zi lucrătoare.
*
S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 26 DECEMBRIE … CU 47 DE ANI ÎN URMĂ … ⏳
Mai mult decât groază, Exorcistul este o călătorie interzisă în numeroasele variații ale disperării umane.” (Washington Post)
În 26 decembrie 1973 este lansat în cinematografele din SUA ‘Exorcistul, film american de groază supranatural regizat de William Friedkin, bazat pe romanul cu același nume din 1971 de William Peter Blatty. Având în rolurile principale pe Ellen Burstyn, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack MacGowran, Jason Miller și Linda Blair, filmul urmărește posesia demonică a lui Regan, o fetiță în vârstă de 12 ani, și încercarea mamei sale de a o salva printr-un exorcism condus de doi preoți romano-catolici.
Tema muzicală de la începutul filmului este melodia, pe bază de pian, care deschide prima parte a Tubular Bells, albumul de debut din 1973 al muzicianului englez rock progresiv Mike Oldfield. Albumul a devenit foarte popular după lansarea filmului (peste 15 milioane de unități la nivel mondial.)