Este Ziua Regelui și Ziua Armatei Române!

„Copiii și tinerii țării au astăzi o viață fără granițe. În fața computerelor sau călătorind pe cinci continente, fără niciun complex de inferioritate, ei sunt acea parte a României care ne așază la nivel de egalitate cu orice altă țară a lumii.” …(…)
„Mulțumesc părinților și profesorilor care, prin sacrificiu personal, dau copiilor lor un viitor așa cum nicio altă generație trecută de români nu a putut avea.”

Regele Mihai I

Să mori este o dovadă de proastă creştere. E ca şi cum ai pleca în mijlocul unei fraze.”

Annie Girardot

Annie Girardot (25 octombrie 1931 – 28 februarie 2011)
Secvenţă din filmul “Rocco et ses frères” de Luchino Visconti, 1960.

SĀRBĀTORITUL ZILEI … 🎂🥂

Christopher Ward Norman (n. 25 octombrie 1950) este un cântăreț britanic, fostul solist a formatiei britanice Smokie, o trupă engleză de soft rock, care a avut succes în Europa în anii ’70. „Stumblin ‘In”, un duet din 1978 cu Suzi Quatro, a fost un mare succes în SUA. Cariera solo a lui Norman a început în 1986 cu piesa „Midnight Lady”, care a fost un mare hit în toată Europa, ocupând locul unu în Germania timp de șase săptămâni, cu 900.000 de exemplare vândute.

Cred că unul dintre marile momente din viața mea a fost când am putut scrie muzician pe pașaport.” (Jon Anderson)

John Roy Anderson (n. 25 octombrie 1944), cunoscut profesional ca Jon Anderson, este un cântăreț și compozitor englez, cel mai cunoscut ca solist al trupei de rock progresiv Yes, pe care a cofondat-o în 1968 alături de basistul Chris Squire. Membru al trupei Yes, între 1968 și 2008, Anderson s-a remarcat și pentru cariera solo și colaborările cu alți artiști, inclusiv Vangelis și Roine Stolt. A apărut și pe albumele lui King Crimson, Tangerine Dream, Iron Butterfly, Battles și Mike Oldfield. Anderson a lansat primul său album solo, Olias of Sunhillow, în 1976, în timp ce era încă membru al Yes, și ulterior a lansat încă 13 albume ca artist solo. În 2017, a fost admis în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Yes.

PERSONALITĀTI ARTISTICE ÎN ECRANIZĀRI – PABLO PICASSO (1881-1973) 🎨

Click aici: Viața marelui Picasso

Artiştii buni copiază, artiştii mari fură.” (Pablo Picasso)

O scriitoare: Arianna Stassinopoulos Huffington ✒️

Un roman: Picasso: Creator and Destroyer 📖

Un scenarist: Ruth Prawer Jhabvala 📋

Un regizor: James Ivory 📽️

Un film: Surviving Picasso (1996) 🎞️

Doi actori: Anthony Hopkins, Natascha McElhon

Muzicā: Richard Robbins

Filmul, văzut prin ochii iubitei sale, Françoise Gilot, este mai degrabă despre viața personală a lui Picasso decât despre lucrările sale; descrie câteva dintre femeile care au fost importante în viața lui Picasso, precum Olga Khokhlova, Dora Maar, Marie-Thérèse Walter și Jacqueline Roque.