Citatul zilei: „Ştiu că Dumnezeu m-a aşezat în focul suferinţelor. Am acceptat loviturile de ciocan pe care mi le-a dat viaţa şi uneori mă simt la fel de rece şi nesimţitor ca apa care provoacă suferinţă oţelului. Dar nu cer dacât un lucru: „Dumnezeule, nu mă lăsa până ce nu voi fi reuşit să iau forma pe care o aştepţi de la mine. Încearcă cum crezi că e mai bine, câtă vreme ai să doreşti, dar nu mă arunca în grămada de fier vechi a sufletelor.
Paulo Coelho
LA MULȚI ANI! … 1980 – 2021 … 🥂 🕛
Happy New Year’ este o melodie a grupului suedez ABBA de pe albumul lor „Super Trouper” din 1980. Vocea principală aparține Agnethei Fältskog. Scrisă și înregistrată în ianuarie 1980, versiunea în limba engleză a melodiei a ajuns în topurile din Suedia, Olanda și Germania.
IN MEMORIAM … 🥀🕯️
Amărăciunea calității proaste este amintită mult timp după ce dulceața prețului scăzut a dispărut din memorie. Calitatea este amintită mult timp după ce prețul ridicat a fost uitat.” (Guccio Gucci)
Guccio Giovanbattista Giacinto Dario Maria Gucci (26 martie 1881 – 2 ianuarie 1953) a fost un om de afaceri și designer de modă italian, fondatorul casei de modă Gucci.
Guccio s-a născut la Florența, la 26 martie 1881. Este fiul unui meșter pielar din regiunea centrală a Italiei.
În adolescență, Guccio Gucci a lucrat la hotelul Savoy din Londra unde a fost impresionat de oaspeții eleganți ai hotelului de clasă superioară și de mărcile de bagaje precum H. J. Cave & Sons. S-a întors la Florența și a început să producă genti de călătorie și accesorii. În 1921 a înființat Casa Gucci la Florența, ca un mic magazin de articole de marochinărie. În 1938, Gucci și-a extins afacerea într-o a doua locație, Roma, la insistența fiului său Aldo. Afacerea sa cu un singur om s-a transformat în cele din urmă într-o afacere de familie, când fiii săi s-au alăturat companiei.
În 1951, Gucci și-a deschis magazinul din Milano. El a vrut să mențină afacerea mică și, în timp ce era în viață, compania a rămas doar în Italia. Cu două săptămâni înainte de moartea lui Guccio Gucci, buticul Gucci din New York a fost deschis de fiii săi Aldo, Rodolfo și Vasco.
A murit la 2 ianuarie 1953 la Milano. După moartea sa, afacerea a fost lăsată în seama celor cinci fii ai săi. Odată cu schimbarea conducerii, marca Gucci s-a extins prin deschiderea de noi locații internaționale și la o diversificare a liniei de produse care include: genți de mână, articole de îmbrăcăminte, pantofi și accesorii, machiaj, parfumuri și decorațiuni pentru casă.
În 2019, Gucci avea 487 de magazine cu 17.157 de angajați și a generat vânzări de 9,628 miliarde EUR.
În prezent, Gucci este o filială a grupului francez de lux Kering.

Guccio Gucci

Dick Powell (n. 14 noiembrie, 1904 – d. 2 ianuarie, 1963) a fost un actor, producător, cântăreț și regizor american. Născut în Mountain View, Arkansas, SUA, Powell a început cariera sa ca cântăreț. În 1932 a făcut primul film cu Warner Bros. Powell a murit în 1963 de cancer la stomac. Moartea sa este atribuită de unii faptului că în 1956 a jucat în filmul The Conqueror, care a fost filmat lângă un centru de teste nucleare în statul Utah. Alți participanți la filmări au murit de aceeași boală.

Și nu uitați:

Este foarte important să realizezi că tot ceea ce există în univers în acest univers (inclusiv tu) este expresia aceleiaşi puteri infinite. Această putere se manifestă în permanenţă prin tine. Oamenii de ştiinţă o numesc energie. Personal, prefer să îi spun: Spirit.
(Bob Proctor în „Te-ai născut bogat”, cap. „Detaşează-te şi lasă-L pe Dumnezeu să acţioneze”)