”Rol dificil, dar frumos, are femeia care suportă cu eleganță o despărțire.” (Simone de Beauvoir)

Gerard Piqué (35) și Clara Chía Martí (23) formează de ceva vreme un cuplu, dând de lucru multor paparazzi și … unor artiști celebri. Fostul fotbalist și iubita lui au devenit o sursă de inspirație așadar, ceea ce impresionează publicul îndrăgostit de telenovele (doar suntem în lumea lor, nu-i așa?).

Despărțirile dor, mai ales când ești căsătorită de 12 ani și ai doi copii, dar pot să-ți dea și un impuls la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată. Cu puțin talent, scoți un hit și ajungi iarăși în top, pentru că povestea din spatele cântecului face și ea, și încă mult. Hrană pentru adoratorii care îl condamnă pe infidel și aplaudă la dezvăluirea ”secretului” trădării, dacaă se mai poate numi așa, pentru că Piqué n-a fost niciodată un fidel, și, în plus, nu s-a sfiint să se arate în lume alături de noua lui cucerire, ba chiar să demonstreze cu gesturi fără echivoc pasiunea dintre ei. Caliente!

Dacă după hitul „BZRP Music Sessions #53” al Shakirei și impactul său la nivel mondial (86 de milioane de vizualizări în primele două zile de la lansare), ne-am fi putut gândi că lucrurile dintre Gerard Piqué și Shakira se vor calma, ne-am înșelat. Nu asta intenționează Piqué, să se întoarcă în patru labe la căminul conjugal și să plângă cu lacrimi de crocodil pentru a cere iertare. Nu, mai ales după ce micuța Chiara a avut nevoie de consilier psihologic pentru a-și reveni după malițioasele versuri prin care Shakira a făcut-o celebră în lume! Wow, ce smetie!

Scuze, iubitule, trebuia să te dau afară cu ani în urmă/ O femeie-lup ca mine nu este pentru începători/ O femeie-lup ca mine nu este pentru bărbați ca tine.” sau celebrul refren, repetat până când intră bine în mintea fugitului de acasă: „Sunt prea bună pentru tine și de asta ești cu cineva care-ți seamănă perfect.” Neiertătoare femeie: ”Nu mă întorc la tine” / ”Nici chiar dacă plângi în fața mea sau mă implori” – se vede că nici nu se va întâmpla vreodată asta; ”M-ai lăsat vecină cu soacra” / ”Cu presa la ușă și datoriile la Fisc” – dar o femeie ca Shakira va avea numai de câștigat, după cum se anunță; ”Fără resentimente, dragă” / ”Îți doresc să-ți meargă bine cu presupusa mea înlocuitoare” – există în toate un strop de umanitate: chiar dacă îi faci praf pe amorezi, e bine să le urezi fericire și să te eliberezi de orice resentimente(?); ”Nici măcar nu știu ce s-a întâmplat cu tine” / ”Eu fac cât două de 22” – probabil că hormonul a bătut neuronul, deși nu e pentru prima dată și nici el nu e primul sau ultimul bărbat din lume, se cheamă ”criza vârstei de mijloc”, iar asta mi se pare cu adevărat inspirat, pentru că sigur firmele invocate se vor simți foarte bine (unele:): ”Ai schimbat un Ferrari cu un Twingo” / ”Ai schimbat un Rolex cu un Casio”…

Cumva mi-a amintit de confesiunile Simonei de Beauvoir. Despărțirea, ne spune ea, trebuie să păstreze tot ceea ce e frumos în iubire, pentru că sufletul nu cunoaște remușcări pentru ceea ce odată a fost frumos, bun și nobil. Nu trebuie să lăsăm frustrarea să întunece amintirile plăcute care ne-au bucurat sufletul, care trebuie să rămână liber. Despărțirea apare ca o eliberare a celuilalt și însoțirea lui cu cele mai pure gânduri, pentru că asta duce negreșit la propria eliberare. „Temeiul oricărei morale e respectarea libertății celuilalt.”, spune ea însăși, cu generozitate. Shakira îi agață însă și o tinichea de coadă, făcându-l și mai celebru, dacă era nevoie de așa ceva. E ca și când i-ar spune ”Adio, dar rămân cu tine”, și cu întreaba lume care te vede așa cum ești, un soț infidel și un tată care și-a căutat singur fericirea.

Oricum, ”rol dificil, dar frumos, are femeia care suporta cu eleganță o desparțire.” (aceeași Simone de Beauvoir).

Gerard Pique, pagina de Instagram

Și totuși, ce calină fusese artista în preajma Anului Nou și ce împăciuitoare:  „Chiar dacă rănile noastre sunt încă deschise în acest început de an, timpul are mâini de chirurg. Chiar dacă cineva ne-a trădat, trebuie să avem în continuare încredere în alți oameni. Când te confrunți cu disprețul, continuă să-ți cunoști valoarea, deoarece există mai mulți oameni buni pe lumea asta decât oameni care nu sunt decenți. Sunt mai mulți oameni cu empatie decât indiferență, iar cei care pleacă sunt mai puțini decât cei care aleg să rămână lângă tine. Lacrimile noastre nu sunt în van, ci vor uda solul viitorului nostru și ne vor face mai umani, astfel încât și atunci când avem inima frântă, să continuăm să iubim.”, a scris artista pe contul de INSTAGRAM.

Oricum, e de apreciat felul în care a transformat o dramă personală într-o capodoperă. Spun asta în sensul milioanelor de audiții și a celebrității pe care a (re)căpătat-o cu această ocazie. Cu puțin curaj sau puțină nebunie, însă, gestul de a dezveli pentru curiozitatea unei lumi întregi faptul că ai fost înșelată mi se pare cel puțin excentric. Oare ce s-ar întâmpla dacă fiecare femeie din lume ar face la fel? Ar avea șansa Shakirei?

Ei, se pare că Gerard Piqué și Clara Chía Martí se întorc cu o nouă bombă în răzbunare pentru această melodie a lui Shakira care a doborât recordurile mondiale și care a repoziționat-o pe Shakira în industria muzicală din întreaga lume pe locul 1. După câțiva ani în care a fost departe de cariera ei, din cauza relației sale cu Gerard Piqué și grija celor doi copii pe care i-a avut cu jucătorul în relația lor de 12 ani, Shakira devine pragmatică. Mai pragmatică. 

Dar nici amorezii nu se lasă mai prejos. Se pare că întâmplarea a dus la întărirea relației lor. Clara Chía Martí nu este doar noua iubită oficială a fostului partener al lui Shakira, ci foarte curând, conform zvonurilor celor care sunt foarte apropiați de recentul cuplu, ea ar putea, în foarte scurt timp, să devină noua soție a lui Gerard Piqué. Încă nu au dat vreo declarație în acest sens, sunt cei doi sunt încă împreună – din 2022 –  și par foarte fericiți. Printre fanii lui Gerard Piqué, nunta lui cu Clara Chía Martí este una dintre cele mai așteptate știri, mai ales că se consideră că Shakira este parțial de vină pentru modul în care s-a desfășurat despărțirea de partea jucătorului.

Mulți cred că răzbunarea Clarei Chía Martí după umilințele pe care a trebuit să le sufere după lansarea melodiei Shakirei împreună cu producătorul argentinian Bizarrap este legată de zvonurile de nuntă. Tot așa, se pare că nunta ar putea avea loc la o dată foarte importantă pentru columbian și ar putea genera o reacție excesivă din partea Shakirei întrucât, conform primelor zvonuri de nuntă, Gerard Piqué și Clara Chía Martí s-ar putea căsători pe 2 februarie 2024, data nașterii fostului fotbalist. Deloc întâmplător aleasă data, dacă se va confirma: este și ziua de naștere a Shakirei, care a fost mereu îndrăgostită nebunește de carismaticul fotbalist. Poate că tăcerea Clarei nu e decât o anticipare, un răspuns deocamdată elegant (pe cât de elegantă poate fi o femeie care destramă o familie) la mănușa aruncată de Shakira. 

Șah mat.