Pisicuțele sunt animale foarte frumoase, grațioase și independente. Dacă nu are deja, cu siguranță orice iubitor de pisici s-a gândit măcar o dată în viața sa la posibilitatea de a ahiziționa/adopta o mini-panteră. Dar s-a gândit cineva vreodată dacă ar fi posibil să aibă o crescătorie de pisici pe care să le dreseze? Pobabil că da, deși practic ar fi cam greu, dacă nu chiar imposibil…

pisicuțele

Având în vedere faptul că azi, 15 decembrie 2018, sărbătorim Ziua Dresorilor de Pisici, s-ar putea să ne lămurească acest articol, pe care l-am tradus și adaptat din limba engleză. Lectură plăcută și nu uitați să-mi spuneți, în comentarii, părerea voastră!

pisicuțele

sursă foto: YouTube

Ziua Dresorilor de Pisici

Probabil cunoașteți, dacă vorbiți limba engleză, zicala „as impossible as herding cats” („inutil ca dresatul pisicilor”), referitoarea la imposibilitatea îndeplinirii unei sarcini. Dacă totuși ai avut o tentativă de a dresa pisici, cu siguranță știi că este inutil. Cu alte cuvinte, din câte știm, nu există niciun dresor pofesionist de pisici, altminteri această zi ar fi despre ei. În realitate, ziua de 15 decembrie le este dedicată tuturor celor care încearcă să „mute munți”, îndeplinind zilnic sarcini sisifice.

pisicuțele

sursă foto: dailymail.co.uk

Cum a apărut Ziua Dresorilor de Pisici?

Deși zicala „inutil ca dresatul pisicilor” e populară, originile-i sunt destul de actuale; expertul în IT Dave Platt a răspândit utilizarea acestei fraze prin intermediul afirmației: „managing senior programmers is like herding cats” („să conduci programatori vârstnici e ca și cum ai dresa pisici”). Ce putem spune despre această afirmație este că oferă sens celebrei expresii. De altfel, nu doar pisicile sunt solitare, independente și ușor de distras, ci și destul de mulți oameni.

pisicuțele

sursă foto: thesprucepets.com

S-ar putea să fii nevoit să îndeplinești sarcini care sunt la fel de grele precum dresajul pisicilor, chiar dacă n-ai văzut sau n-ai auzit în viața ta de o pisică (deși mă-ndoiesc). Oricum, știm că Ziua Dresorilor de Pisici a apărut undeva în secolul XX, reprezentând una dintre acele vacanțe pe care le poți petrece așa cum îți dorești.

pisicuțele

Ziua Dresorilor de Pisici – experiment

Ai nevoie de zece pisici și de o cață ciobănească (știți voi, acel baston lung pe care păstorii îl folosesc pentru a mâna oile). Încearcă să „păstorești” felinele folosindu-te de baston și vei vedea că te vor ignora total, demonstrând inutilitatea tentativei tale de a le „dresa”. Cu toate acestea, felicitări, acum ești un dresor de pisici (un fel de ciobănaș, dar pentru pisici)! Având în vedere că ai încercat să faci imposibilul, poate că cei care încearcă zilnic (și reușesc), indiferent de job-ul pe care îl au, merită din plin admirația ta. 

pisicuțele

sursă foto: blog.waysidewaifs.org

Cineva trebuie să facă și „imposibilul”, iar lumea de azi nu ar fi așa cum o știm fără oamenii care se luptă zilnic „cu morile de vânt” sau cu „dresajul pisicilor”. Un ultim sfat: de Ziua Dresorilor de Pisici nu încerca să fii… o pisică!

„Pisicile sunt ornamente vii.”

„Câinele este cel mai bun prieten al omului. Pisica este cel mai bun prieten al pisicii.”

„Pisicile sunt îngeri cu mustăţi.”

„Pisica: Un leu pigmeu care iubeşte şoarecii, urăşte câinii şi patronează fiinţele umane.”

„Şoarecele crede că pisica este macheta unui tigru.”

Câinii au stăpân. Pisicile au personal.”

pisicuțele

Citește și Ziua Pisicii: „Înțelepciunea pisicilor este infinit superioară.”