O seară la operă

Aldebaran cedase rugăminților surorii sale Cassiopea și o însoțise la operă:

Wagner, Walkyria, a doua parte din tetralogia Inelul Nibelungilor.

Erau în antract. Cassiopea voia să fumeze, prin urmare au coborât în fumoar. Aldebaran era nefumător. Opera nu se număra printre pasiunile lui, iar pe Wagner nu-l putea suferi. Ce nu face însă un frate iubitor pentru sora lui, mai ales când aceasta se află în plină criză sentimentală. Se despărțise de câteva săptămâni de logodnicul ei și suferea cumplit. Nu contează că nemernicul ăla nu merita să se mai gândească la el, se știe că dragostea e oarbă, își zicea Aldebaran, pe când dădea absent din cap la turuiala surorii sale despre tetralogia Nibelungilor, despre magnificul Wagner ș.a.m.d. ș.a.m.d.

La un moment dat, privirile lui Aldebaran s-au încrucișat ce cele ale unei zeițe.

O fi una din actrițe care n-a rezistat tentației de a face furori descinzând intempestiv printre admiratorii ei.

Aldebarant se simți cântărit de privirea Walkyriei. Răsuflă ușurat când privirea trufașei se mută către un domn impozant, de pe altă latură a foaierului. Femeia era de o frumusețe insuportabilă…

Aldebaran tresări. Cassiopea îl prinsese de braț. O cunoștea prea bine. Deranjată de faptul că el nu doar că nu era atent la ceea ce-i povestea ea, dar nici măcar nu căuta să mascheze acest lucru, urma să-l ciupească. Obicei pe care-l avea din copilărie. Știa că fratele ei detestă această metodă de punere la punct și cu atât mai mult stărui asupra ei.

Se întoarseră în sală puțin înainte de începerea actului al doilea. De-abia ce se așezaseră pe locurile lor, deranjându-i pe ceilalți spectatori, că se și stinseră luminile. Nu înainte ca Aldebaran să observe cât de insistent privea Walkyria în direcția lui.

Întoarse capul, convins că un bărbat atrăgător e așezat pe unul din rândurile din spatele lui. Când colo, întâlni o privire feroce, de tigru la pândă. Aldebaran oftă. Regreta că n-are cum să asiste la confruntarea celor două fiare. Încercă să și-o imagineze, însă nu se putea concentra din cauza excesului de zel cu care interpreții își susțineau partiturile.

O seară la operă

Photo credit – Richard Termine

Sursa foto

Citește și Noapte de april

ovidiu@stanomir