„Nu aştepta să îţi vină norocul de undeva, norocul ţi-l faci prin tine.”
Bruce Springsteen (1975)

Un nou tur?

Dacă n-ar fi intervenit această catastrofă mondială, Springsteen – care împlinește 71 de ani pe 23 septembrie – ar fi pregătit chiar acum turneul mondial cu E Street Band.

Bruce și soția sa, Patty (2017)

Trebuia să înceapă, dezvăluie el, în primăvara anului 2021. Declară că: ”Antena mea îmi spune, cel mai bine, 2022. Și aș considera industria concertelor norocoasă dacă se va întâmpla atunci … m-aș crede norocos dacă aș pierde doar un an de viață. Odată ce ai atins 70 de ani, ai o cifră limitată de tururi și un număr limitat de ani. Și astfel, dacă pierzi unul sau doi, nu e grozav deloc. Mai ales pentru că simt că trupa este capabilă să cânte chiar foarte, foarte, foarte bine chiar acum, în momentul ăsta. Și mă simt la fel de viu ca întotdeauna… o forță vitală fundamentală, ceva pentru care am trăit de când aveam 16 ani. ”

Rock romantic

Bruce Frederick Joseph Springsteen s-a născut în New Jersey, pe 23 septembrie 1949. De origine olandeză, irlandeză și italiană, Springsteen este atât artist solo (compozitor și muzician), cât și lider al trupei E Street.
A obținut faima mondială cu piesa Born to Run, în 1975. În timpul unei cariere care a durat cinci decenii, Springsteen a devenit cunoscut pentru versurile sale romantice și conștiente social și spectacolele lungi, energice, câștigându-și porecla de „Șeful – The Boss”.
A înregistrat atât albume rock, cât și lucrări orientate spre folk, iar versurile sale abordează adesea experiențele și luptele americanilor din clasa muncitoare.

 

A compus, nu o singură dată, coloana sonoră pentru diverse producții cinematografice, iar pentru muzica originală a filmului Philadelphia, din 1993 – cu Tom Hanks și Denzel Washington în rolurile principale – a fost premiat cu Globul de Aur, Grammy și Oscar.

foto tumblr.com

Un articol de Tibi Kovacs

Citește și Chitara este o prelungire a sinelui meu